ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Χατζηγιάννης: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μετανάστευση ως εργαλείο υβριδικού πολέμου κατά Κύπρου

Κυριάκος Χατζηγιάννης: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μετανάστευση ως εργαλείο υβριδικού πολέμου κατά Κύπρου

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μετανάστευση ως εργαλείο υβριδικού πολέμου έναντι της Κύπρου, διοχετεύοντας μεγάλους αριθμούς αιτητών ασύλου μέσω της γραμμής κατάπαυσης του πυρός προς τις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, ο οποίος συμμετείχε σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Αd hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, σε παρέμβασή του σε συζήτηση για την κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, ο κ. Χατζηγιάννη επισήμανε ότι η ΕΕ λόγω της απουσίας νόμιμων διαύλων για τη μεταφορά προσφύγων στο έδαφός της, εκτίθεται σε εκβιασμούς από χώρες, οι οποίες εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και συστηματικά προωθούν μετανάστες στα ευρωπαϊκά σύνορα, προκειμένου να εξασφαλίσουν πολιτικά οφέλη.

Ο κ. Χατζηγιάννη επισήμανε ότι εκτός από τη Λευκορωσία, η Τουρκία αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα.
 
Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Χατζηγιάννη ενημέρωσε τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής για το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη λήψη έκτακτων μέτρων, περιλαμβανομένης της προσωρινής αναστολής της αποδοχής νέων αιτήσεων ασύλου, την άμεση εισαγωγή συστήματος υποχρεωτικής μετεγκατάστασης για την Κύπρο, έκτακτη οικονομική βοήθεια προκειμένου η χώρα να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα των κέντρων υποδοχής και, τέλος, υποστήριξη για την επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής.
 
Σημείωσε τη συμβολική χειρονομία του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, να μεταφέρει στην Αγία Έδρα αριθμό μεταναστών από κέντρα υποδοχής της Κύπρου, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη ανθρωπιστικής διαχείρισης του ζητήματος αυτού.

Ο κ. Χατζηγιάννη τόνισε ότι η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών αποτελεί τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να εξευρεθεί περιεκτική λύση πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και με γνώμονα τη διασφάλιση της ασφάλειας και των συμφερόντων όλων των κρατών.
 

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top