ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Το μεγάλο ενδιαφέρον Κύπρου για ενίσχυση συνεργασίας μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Σούκρι

Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Το μεγάλο ενδιαφέρον Κύπρου για ενίσχυση συνεργασίας μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Σούκρι

Το μεγάλο ενδιαφέρον της Κύπρου για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στη Λευκωσία, σύμφωνα με ανακοίνωσή του εκπροσώπου του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Πρέσβη Άχμεντ Χάφεζ.

 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «επαινώντας την αναβάθμιση των σχέσεων μέσω της Διακυβερνητικής Συνάντησης σε επίπεδο ηγετών των δύο χωρών, κατά την τελευταία επίσκεψη του Κυπρίου Προέδρου στο Κάιρο τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς και τις πολυάριθμες διμερείς επισκέψεις μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που αντικατοπτρίζει την κοινή επιθυμία για την προώθηση θεμάτων διμερούς συνεργασίας στον πολιτικό και οικονομικό τομέα». 

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ προσέθεσε ότι η συνάντηση του κ. Σούκρι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αφορούσε μια σειρά από ζητήματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς, κυρίως στην ενέργεια, τη γεωργία και τις μεταφορές, ενώ τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ιδίως μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου κατανόησης τον Οκτώβριο του 2021 καθώς και το τριμερές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση. 

Επίσης, όπως τονίζεται από το Κάιρο, ο Αιγύπτιος Υπουργός Σάμεχ Σούκρι επεσήμανε τη σημασία του ρόλου του Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο αναφορικά με την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή.  
 
Παράλληλα, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ συνεχάρη την Κύπρο για την επικείμενη ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας του Φόρουμ για το έτος 2022. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της Κύπρου για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς, προσβλέποντας στην ενεργοποίηση των προτεινόμενων έργων και αναζήτηση νέων οριζόντων συνεργασίας υπό το φως των στενών σχέσεων και της εταιρικής σχέσης που ενώνει τις δύο χώρες. 
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top