ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετανάστες «χρυσοπληρώνουν» για να έρθουν Κύπρο μέσω κατεχομένων - Μεθοδευμένο σχέδιο από την Τουρκία

Μετανάστες «χρυσοπληρώνουν» για να έρθουν Κύπρο μέσω κατεχομένων - Μεθοδευμένο σχέδιο από την Τουρκία

Τη μετανάστευση ως εργαλείο πολέμου έναντι της Κύπρου χρησιμοποιεί η Τουρκία, διοχετεύοντας μεγάλους αριθμούς αιτητών ασύλου μέσω της γραμμής κατάπαυσης του πυρός προς τις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Άλλωστε, αύξηση κατά 40% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο έτος έχει σημειώσει ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στο έδαφος που ασκεί έλεγχο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα στοιχεία ανέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, κατά την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel για προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής.

Η Κύπρος αποτελεί τη χώρα που δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες, σε σχέση με τον πληθυσμό της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισημαίνει το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία ένεκα των πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Από τα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι περίπου 12000 παράτυποι μετανάστες έφθασαν τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους, οι περισσότεροι από τα κατεχόμενα. Το ποσοστό των αιτούντων και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Κύπρο αντιστοιχεί στο 4% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται για τεράστιο αριθμό σε σύγκριση με τον πληθυσμό της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υπόλοιπες χώρες πρώτης γραμμής της Ε.Ε  το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 1%, με κοινή παραδοχή των Ευρωπαϊκών θεσμών πως η Κύπρος αποτελεί την πρώτη χώρα σε αιτητές πολιτικού ασύλου.

Μετανάστες μίλησαν στην κάμερα του ΡΙΚ που βρέθηκε στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα. Αρκετοί από αυτούς παραδέχθηκαν ότι πλήρωσαν χιλιάδες για να έρθουν στα κατεχόμενα και έπειτα στις ελεύθερες περιοχές μέσω της Τουρκίας.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top