ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αβραάμ Ηλία: Εξηγεί πως λειτουργεί το εμβόλιο κορωνοϊού στα παιδιά – Έτσι δημιουργεί τα αντισώματα η τεχνολογία mRNA

Αβραάμ Ηλία: Εξηγεί πως λειτουργεί το εμβόλιο κορωνοϊού στα παιδιά – Έτσι δημιουργεί τα αντισώματα η τεχνολογία mRNA

Για το εμβόλιο του κορωνοιού μιλά ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου στον ALPHA στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» εξηγώντας μεταξύ άλλων το πως λειτουργεί η τεχνολογία mRna εστιάζοντας στη δράση του στα παιδιά 5-11 ετών.

«Την πρώτη δόση του εμβολίου έλαβαν πάνω από 6 δις άτομα σε ολόκληρο το κόσμο.  Το εμβόλιο είναι πολύ καλά μελετημένο και είναι ίσως το πιο δοκιμασμένο εμβόλιο από οποιοδήποτε άλλο», είπε συγκεκριμένα.

«Για το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών η δοσολογία είναι μικρότερη, είναι το 1/3 και παρόλο που χορηγείται μικρή δοσολογία λόγω της έντονης αντισωματικής απάντησης του οργανισμού του παιδιού που είναι πιο δυνατό το ανοσοποιητικό του σύστημα, έχουμε τα ίδια καλά αποτελέσματα», επισήμανε ο κύριος Ηλία.

Παράλληλα εξήγησε πως λειτουργεί η τεχνολογία mRNA στον οργανισμό. «Σε βάθος χρόνου δεν δίνει κάποια επιπλοκή γιατί η τεχνολογία του mRNA δίνει μια οδηγία στον ανθρώπινο οργανισμό να παράξει ένα μέρος της πρωτεΐνης του κορωνοϊού η οποία θεωρείται η πιο επικίνδυνη και στη συνέχεια αυτοκαταστρέφεται σε 10 λεπτά. Έχει πάρει το μήνυμα ο ανθρώπινος οργανισμός και παράγει αντισώματα έναντι αυτής της πρωτεΐνης»

«Ο οργανισμός δέχεται δεκάδες τέτοιες εντολές καθημερινά από ιούς και δεν διεισδύει στον πυρήνα του κυττάρου. Δεν υπάρχει καμία μακροπρόθεσμη παρενέργεια», τόνισε στη συνέχεια.

Καταληκτικά ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου ανέφερε τις επιπλοκές που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής από τα εμβόλια στα παιδιά οι οποίες δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές των κοινών εμβολίων όπως ο ίδιος είπε.

«Πόνος στο σημείο της ένεσης, οίδημα, πυρετός, κομμάρα ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία περίπτωση μυοκαρδύτιδας», κατέληξε ο κύριος Ηλία.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top