ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το σάλο έρχονται να λύσουν τα προβλήματα στα σχολεία της Λάρνακας - Έμπαζαν νερά από τις βροχοπτώσεις

Μετά το σάλο έρχονται να λύσουν τα προβλήματα στα σχολεία της Λάρνακας - Έμπαζαν νερά από τις βροχοπτώσεις

Προς επίλυση οδεύουν προβλήματα που παρουσιάζονται σε σχολεία της Λάρνακας, με τις κλειστές αίθουσες ορισμένων από αυτά να μπάζουν νερά λόγω των βροχοπτώσεων, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου.

Πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι τα σχολεία των οποίων οι κλειστές αίθουσες πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει. Οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν αρχικά το Λύκειο Βεργίνας όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ανέβηκαν στη στέγη και δόθηκαν άμεσα οδηγίες όπως γίνει ολοκληρωτική αντικατάσταση της στέγης με τις εργασίες να αρχίζουν το συντομότερο δυνατόν».

Σημείωσε επίσης ότι «μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την οροφή στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, το οποίο επίσης επισκεφθήκαμε χθες με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου. Ωστόσο, η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι πιο δύσκολη επειδή η οροφή είναι πολύ ψηλή, καμωμένη από τσίγκους και κυκλικά κατασκευασμένη, με αποτέλεσμα όταν βρέχει, μπαίνουν νερά στην κλειστή αίθουσα από τις ενώσεις».

Οσον αφορά τα υπόλοιπα εκπαιδευτήρια της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας είπε πως «υπάρχουν μεν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά διευθετήθηκε και έγιναν μονώσεις σε αρκετά από τα σχολεία ούτως ώστε να μην παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «είμαστε ικανοποιημένοι από την άμεση ανταπόκριση των λειτουργών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, αφού τα συγκεκριμένα προβλήματα στα σχολεία της Λάρνακας εντοπίστηκαν από την περασμένη εβδομάδα με τις πρώτες καταρρακτώδεις βροχές. Αμεσα επικοινωνήσαμε μαζί τους και διευθετήθηκε όπως επισκεφθούν τα σχολεία χθες Τετάρτη για να δουν τα προβλήματα και να προγραμματιστεί η επιδιόρθωση τους».

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λιβαδιών Μάριος Γεωργίου, ανέφερε ότι «οι αρμόδιοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας μετέβησαν χθες στην κλειστή αίθουσα του Γυμνασίου Λιβαδιών το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα από τις βροχές. Μετά από επιτόπια εξέταση αποφασίστηκε ότι οι αρμόδιοι θα επισκεφθούν το σχολείο εκ νέου τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου όπου θα ανέβουν με fork lift στη στέγη για να δουν από κοντά το πρόβλημα, που χρονίζει και είναι δύσκολο να επιδιορθωθεί επειδή η κατασκευή είναι δύσκολα προσβάσιμη και μη επίπεδη».

Σημειώνεται ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας λόγω των βροχών, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην παρουσία βουλευτών της πόλης, των Δημάρχων Λάρνακας και Λιβαδιών, των Σχολικών Εφορειών, των Συνδέσμων Γονέων και όλων των αρμοδίων φορέων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top