Αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα των εμβολίων Janssen, Moderna και BioNTech/Pfizer

Αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα των εμβολίων Janssen, Moderna και BioNTech/Pfizer

Πρόσθετη μονάδα παραγωγής για το εμβόλιο έναντι της νόσου COVID-19 Janssen

Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) ενέκρινε μια πρόσθετη μονάδα παραγωγής για το εμβόλιο έναντι της νόσου COVID-19 Janssen, που αναπτύχθηκε από την εταιρία Janssen-Cilag International NV.

Η μονάδα που βρίσκεται στο Marcy-l'Étoile της Γαλλίας, και την οποία λειτουργεί  η Sanofi Pasteur, θα παράγει τελικό προϊόν.

Η μονάδα αυτή αναμένεται να στηρίξει τη συνεχή προμήθεια του  εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Janssen.

Κλιμάκωση παραγωγής για το Spikevax από την Moderna

Η CHMP εξέδωσε επίσης θετική γνωμοδότηση για αύξηση της παραγωγής του εμβολίου Spikevax, του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 από τη Moderna, στη μονάδα παραγωγής την οποία λειτουργεί η ROVI Contract Manufacturing, που βρίσκεται στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η αύξηση της παραγωγής περιλαμβάνει μια κλιμάκωση κατά 50% του μεγέθους της παρτίδας του τελικού προϊόντος και μια δεύτερη γραμμή πλήρωσης και ολοκλήρωσης (fill-and-finish) του τελικού προϊόντος. Αυτές οι αλλαγές θα επιτρέψουν την παραγωγή σε μηνιαία βάση περίπου 25 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου Spikevax στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες μέσω της πρωτοβουλίας COVID-19 Vaccines Global Access (COVAX).

Κλιμάκωση παραγωγής για το Comirnaty από την BioNTech/Pfizer

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης αύξηση της παραγωγής της δραστικής ουσίας του εμβολίου Comirnaty, του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 από την BioNTech/Pfizer, στη μονάδα παραγωγής που λειτουργεί από το τμήμα Wyeth BioPharma της Wyeth Pharmaceuticals, που βρίσκεται στο Andover, MA, ΗΠΑ.

Αυτή η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας αναμένεται να στηρίξει τη συνεχή προμήθεια του Comirnaty στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτές οι συστάσεις δεν απαιτούν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι αλλαγές μπορούν να τεθούν σε άμεση ισχύ.

Ο EMA βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας των εμβολίων έναντι της νόσου COVID-19, καθώς επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγική τους δυνατότητα για την προμήθεια εμβολίων. Ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και συστάσεις σχετικά με την απαιτούμενη τεκμηρίωση για την υποστήριξη και την επίσπευση των αιτήσεων για την προσθήκη νέων μονάδων ή την αύξηση της δυνατότητας των υφιστάμενων μονάδων για την παραγωγή εμβολίων υψηλής ποιότητας κατά της νόσου COVID-19.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE