Ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία - Ξεπέρασαν τις 93 χιλιάδες

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία - Ξεπέρασαν τις 93 χιλιάδες

Στα 93.045 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική ημέρα με υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον την Παρασκευή έφτασαν τα 3.201.

Καταγράφηκαν επίσης 111 θάνατοι από κορωνοϊό. Οι νοσηλευόμενοι φορείς είναι 7.611.

Στο Λονδίνο, επίκεντρο της νέας μετάλλαξης, οι εισαγωγές σε νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 34% την Τρίτη, ημέρα στην οποία φορούν τα νεότερα στοιχεία, σε σχέση με μία βδομάδα νωρίτερα.

Στο ίδιο διάστημα οκτώ νοσοκομεία της πρωτεύουσας ανέφεραν διπλασιασμό των εισαγωγών, ενώ στο νοσοκομείο του Κρόιντον οι μισές κλίνες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες από ασθενείς κορωνοϊού.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.