ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε 89 χώρες και διαδίδεται ταχύτατα

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε 89 χώρες και διαδίδεται ταχύτατα

Τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον διπλασιάζονται κάθε 1,5-3 ημέρες εάν υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα – Άγνωστη παραμένει η κλινική βαρύτητα της παραλλαγής.

Μεγάλη διασπορά εμφανίζει η μετάλλαξη Όμικρον, που ήδη έχει εντοπιστεί σε 89 χώρες, κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 1,5-3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον εξαπλώνεται τάχιστα σε χώρες με υψηλά επίπεδα πληθυσμιακής ανοσίας. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να αποφεύγει την ανοσία, στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε συνδυασμό των δύο στοιχείων.

«Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της Όμικρον» τονίζει ο ΠΟΥ. «Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά της και πώς επηρεάζεται από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία».

Παράλληλα, υπάρχουν ακόμη περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να έχουν αξιολογηθεί από ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την αντοχή του εμβολίου μέχρι σήμερα.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι με τα κρούσματα να αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα, τα νοσοκομεία θα δεχθούν και πάλι μεγάλη πίεση σε κάποιες περιοχές. Ήδη οι νοσηλείες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πιθανό ότι πολλά υγειονομικά συστήματα σε πολλές χώρες θα δεχθούν γρήγορα μεγάλη πίεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top