ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τεστ και στους εμβολιασμένους - Έρχεται μαχαίρι στον αριθμό των ατόμων από τα γιορτινά τραπέζια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τεστ και στους εμβολιασμένους - Έρχεται μαχαίρι στον αριθμό των ατόμων από τα γιορτινά τραπέζια

Νέα συνάντηση θα έχει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας το απόγευμα, σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, με σκοπό να συζητηθούν νέα μέτρα μετά την έξαρση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», όσο και για τα αυξημένα κρούσματα που υπάρχουν καθημερινά στις ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Όλο και πιο κοντά είναι να «κλειδώσει» το μέτρο για περιορισμό των ατόμων στα γιορτινά τραπέζια τόσο των Χριστουγέννων όσο και της πρωτοχρονιάς, αλλά και γενικά στις συναθροίσεις στα σπίτια.

Την ίδια ώρα εξετάζεται και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων και στους εμβολιασμένους, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε συγκεκριμένους χώρους θα απαιτείται εξέταση και στα άτομα που εμβολιάστηκαν, όπως επίσης και για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για αναχαίτιση της πανδημίας και αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τους χώρους εστίασης, οι οποίοι ζητούν απεγνωσμένα να δέχονται όσους πολίτες δεν εμβολιάστηκαν με rapid ή PCR τεστ.

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των μελών της επιδημιολογικής ομάδας στην σημερινή (20/12), συνάντηση, ενώ ανακοινώσεις για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων θα γίνουν την Τρίτη, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα ξεκινά η δωρεάν διάθεση των self test από τα Φαρμακεία θα αρχίσει στις 20 Δεκεμβρίου και θα παραχωρηθεί μία συσκευασία που περιλαμβάνει πέντε self tests σε κάθε άτομο που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Τα self tests θα παραχωρούνται από τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ φαρμακεία, με τους δικαιούχους να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης. Δικαιούχοι είναι τα άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα στην Κύπρο και δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα μπορούν να παραλάβουν τα self test απο σημεία που θα τους υποδειχθούν σε κάθε επαρχία. Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες ως προς την χρήση και διάθεση των self test.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 448 (ποσοστό θετικότητας: 0,75% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ενώ απεβίωσε άλλος ένας ασθενής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top