ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εμβολιασμός παιδιών: Αυτές είναι οι 5 πιο συχνές παρενέργειες

Εμβολιασμός παιδιών: Αυτές είναι οι 5 πιο συχνές παρενέργειες

Μέχρι 10 Δεκεμβρίου στην Αμερική είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 7 εκατ. δόσεις εμβολίων. Καταγράφηκαν 3233 αναφορές, το 97% μη σοβαρές. Οι συνηθέστερες παρενέργειες ήταν πόνος, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγία, μυαλγία. Οκτώ περιπτώσεις καταγράφηκαν με μυοκαρδία, με συμπτώματα ήπια και που υποχώρησαν γρήγορα.

Εμβολιασμός παιδιών: Αυτές είναι οι γνωστές παρενέργειες
«Ανακοινώθηκαν από το CDC αποτελέσματα για την ασφάλεια των εμβολίων. Τα δεδομένα που έρχονται από τις ΗΠΑ, έχουν ως εξής: Μέχρι τις 10/12 είχαν χορηγηθεί 7.141.428 δόσεις εμβολίων της Pfizer σε παιδιά 5έως 11 ετών.

Καταγράφηκαν 3.233 αναφορές. Η μέση ηλικία ήταν 9 ετών και ανά φύλο ήταν περίπου μισά μισά. Το 97% εμφάνισαν μη σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Οι πέντε συνηθέστερες αντιδράσεις ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πυρετός, μυαλγία και κεφαλαλγία. Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν λίγο περισσότερες με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Λιγότερο από 10% των παιδιών απουσίασε από το σχολείο και λιγότερο από 1% ζήτησαν συμβουλή γιατρού. Με βάση τα στοιχεία, 8 περιπτώσεις πληρούσαν τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας, εκ των οποίων τα 6 έγιναν μετά τη δεύτερη δόση: 4 περιπτώσεις σε αγόρια και 4 σε κορίτσια. Η συχνότητα 1/1.000.000 μυοκαρδίτιδας επιβεβαιώνει ότι η πιθανότητα είναι υπαρκτή, αλλά σπάνια και δεν επηρεάζει τον εμβολιασμό των παιδιών. Καμία από τις παρενέργειες δεν διέφευγε από αυτές που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια των κλινικών ερευνών».

Για την Όμικρον η κ. Θεοδωρίδου είπε: «Είναι μια παραλλαγή με αυξημένη μεταδοτικότητα, που επηρεάζει τον αριθμό των κρουσμάτων ανά δύο με τρεις ημέρες. Στη Νορβηγία ένα πάρτι αποδείχθηκε εστία υπερμετάδοσης, που πάνω από το 70% νόσησε. Δεν ήταν όλες οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της Όμικρον, αλλά εικάζεται πως ήταν οι περισσότερες.

Ένα άλλο σημείο που διευκρινίστηκε, είναι πως άτομα που έχουν νοσήσει έχουν κατά 5,4 φορές κίνδυνο επαναλοίμωξης. Η φυσική ανοσία φαίνεται ότι δεν φτάνει».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top