ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορυφαίος επιδημιολόγος: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα να παραμείνει και μετά την πανδημία

Κορυφαίος επιδημιολόγος: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα να παραμείνει και μετά την πανδημία

Υπέρ της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του δικτύου «ABC News», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση της νόσου Covid θεωρεί ότι είναι απαραίτητη χρήση μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων.

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Η πρόταση του Φάουτσι για χρήση μάσκας των επιβατών στα αεροπλάνα έρχεται την ώρα καθώς κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» που εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, καθώς πολλοί φτιάχνουν βαλίτσες για να ταξιδέψουν τις γιορτές, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα κάνοντας συνεχώς εκκλήσεις στους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Washington Post», o κορυφαίος επιδημιολόγος εξήρε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών απαντώντας στα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines», Γκάρι Κέλι, στη διάρκειας ακρόασης στη Γερουσία ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν kai πολλά στην προστασία των επιβατών».

Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος των «American Airlines», Νταγκ Πάρκερ, υποστήριξε ότι «το αεροσκάφος είναι το πιο ασφαλές μέρος που μπορεί κανείς να βρίσκεται. Αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη μας» τόνισε.

Ωστόσο, για τον δρα Άντονι Φάουτσι, «παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα φιλτραρίσματος, πιστεύει ότι οι μάσκες είναι ένα συνετό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να το κάνουμε».

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top