ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική η κατάσταση σε σχολεία της Λάρνακας - Ρωγμές, θέματα ασφάλειας και ανεπάρκεια εξοπλισμού

Τραγική η κατάσταση σε σχολεία της Λάρνακας - Ρωγμές, θέματα ασφάλειας και ανεπάρκεια εξοπλισμού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Λάρνακας συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας και με σύνθημα «Τα σχολεία της Λάρνακας μας αφορούν όλους».

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λειβαδιών, βουλευτές του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ του ΕΛΑΜ, εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ, Εκπρόσωπος του Επαρχιακού Γραφείου του Υπουργείου Παιδείας Λάρνακας, οι Πρόεδροι και μέλη των Σχολικών Εφορειών Λάρνακας, Αραδίππου και Λειβαδιών, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, Δημοτική Σύμβουλος Αραδίππου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Λάρνακας και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλοι οι παρευρισκόμενοι παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις και η κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων είναι ότι τα σχολεία της Λάρνακας αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια σοβαρότατα προβλήματα υποδομών, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ανέγερση νέων σχολείων και απαιτείται η ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων που δίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο». Ταυτόχρονα «τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την τροχοδρόμηση λύσεων».

Σε ομιλία του ο Κώστας Κώστα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας,
αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία της Λάρνακας είπε ότι μεταξύ αυτών είναι «οι νέες ανάγκες που δημιουργούν οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίες, ενώ η τεχνολογία αλλά και η πανδημία απαιτούν το συνεχή και ολοκληρωμένο εξοπλισμό των σχολείων. Επίσης υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ούτε μία κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων, άλλα δεν έχουν καμία αίθουσα πολλαπλής χρήσης, αίθουσες πλημμυρίζουν συνεχώς λόγω των βροχών με αποτέλεσμα να μη γίνονται μαθήματα, αθλήματα αλλά και αγώνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούνται σοβαρά θέματα ασφάλειας και υγείας», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως «πολλά σχολικά κτίρια είναι πεπαλαιωμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα ρωγμών, πτώση σουβάδων, πλακών, παραθύρων, προβλήματα στις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις και τις τηλεπικοινωνίες τους, προβλήματα πυρασφάλειας και άλλα. Οξύ εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα με τη θέρμανση το χειμώνα και τα κλιματιστικά το καλοκαίρι, ενώ σε πολλά σχολεία οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ανεπαρκείς, σε κάποια δεν υπάρχουν τα αναγκαία στέγαστρα, παγκάκια και άλλοι χώροι δημιουργικής απασχόλησης», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα, «προβλήματα παρατηρούνται με τη φύλαξη των σχολικών μονάδων, τις παρακείμενες διαβάσεις πεζών, την ασφαλή μεταφορά μαθητών με τα λεωφορεία. Ελάχιστα σχολεία διαθέτουν ικανοποιητικούς αθλητικούς χώρους, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα αποδυτήρια ορισμένων από αυτά καθώς και άλλου αναγκαίου εξοπλισμού, ενώ η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο αθλητικών σχολείων της πόλης είναι τραγική».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημείωσε, επίσης, πως «πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά στην άποψη ότι για το τάδε θέμα υπεύθυνη είναι η Σχολική Εφορεία, για το άλλο θέμα είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουν τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα και ο καθένας να τις αναλάβει και οφείλουμε να γνωρίζουμε επαρκώς τα όρια όλων μας», ανέφερε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top