ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα στο τραπέζι για αντιμετώπιση της Όμικρον - Τι εξετάζουν Υπουργείο και επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα στο τραπέζι για αντιμετώπιση της Όμικρον - Τι εξετάζουν Υπουργείο και επιδημιολόγοι

Παρόλο που δεν είδαμε περιοστικά μέτρα τις μέρες των Χριστουγέννων, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί τις μέρες της πρωτοχρονιάς. Τα κρούσματα που δεν λένε να πέσουν, προβληματίζουν τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μειωθούν τα κρούσματα.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία, ενώ φαίνεται πως δύσκολα θα εμποδίσουμε μια νέα έξαρση στην Κύπρο στις αρχές του νέου έτους.

Ο Υπουργός Υγείας και οι επιδημιολόγοι αφού αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών εκεί θα κριθεί το αν θα προχωρήσουν σε αυστηρότερα μέτρα τις μέρες της πρωτοχρονιάς.

Μπορεί τα κρούσματα να είναι καθημερινά σε υψηλούς αριθμούς, ωστόσο μεγάλους αριθμούς βλέπομε και στους εμβολιασμούς, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη αυξάνεται καθημερινά με πολλούς πολίτες να σπεύδουν για να λάβουν και την τρίτη δόση.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που αναμένεται να ληφθούν για αντιμετώπιση μιας νέας έξαρσης μετά την έλευση της μετάλλαξης «Όμικρον», κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καθολικά περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν.

Αυτό που όλοι απευχόμαστε είναι να μην ξανά ζήσουμε μέτρα τύπου lockdown, αποστολή μηνύματος στο 8998 για διακίνηση όπως επίσης και απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ανήμερα Χριστουγέννων, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 268 νέα κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκε και ένας θάνατος ασθενούς με τελική αιτία θανάτου τον κορωνοιό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top