ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πότε αποφασίζουν για νέα μέτρα επιδημιολόγοι και Χατζηπαντέλας - Τι καθορίζει τα επόμενα βήματα

Πότε αποφασίζουν για νέα μέτρα επιδημιολόγοι και Χατζηπαντέλας - Τι καθορίζει τα επόμενα βήματα

Βαρόμετρο για τη λήψη αποφάσεων είναι τα σημερινά αποτελέσματα και των επόμενων ημερών είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και τόνισε πως εάν διαφανεί ότι τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλό, όπως επίσης και οι νοσηλείες, τότε θα γίνει συνάντηση με συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για να εξετάσουν το κατά θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Το πιο πιθανό εάν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε σκέψεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα θα είναι προς την αυστηροποίηση τους παρά προς τη χαλάρωση τους, σημείωσε.  
 
Ο Υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις μετά από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, για να ευχηθεί και να εκφράσει εμπράκτως τη στήριξή του προς τους επαγγελματίες υγείας, που «καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών».

Αρχικά ο Υπουργός Υγείας ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και εξέφρασε την ευχή όπως το  2022 να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά. «Από εμάς εξαρτάται σχετικά με τον κορωνοιό αν θα είναι καλύτερη χρονιά», είπε και σημείωσε πως αυτό «οφείλεται στο γεγονός αν αποφασίσουμε να εμβολιαστούμε, αν αποφασίσουμε να τηρούμε τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας».

Η σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε, όπως είπε, για δυο λόγους. «Κυριότερος λόγος ήταν για να βρεθώ δίπλα στους γιατρούς, δίπλα στους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, να τους ευχηθώ, να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους, και να τους ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειες που κάνουν τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, είπε, «οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας, έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη και δεν πρέπει να το ξεχνούμε αυτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top