ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καθοριστικές οι τελευταίες μέρες του χρόνου για αυστηροποίηση των μέτρων - Κρούσματα και νοσηλείες θα ορίσουν πως θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Καθοριστικές οι τελευταίες μέρες του χρόνου για αυστηροποίηση των μέτρων - Κρούσματα και νοσηλείες θα ορίσουν πως θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Καθοριστικές είναι οι τελευταίες μέρες του χρόνου αφού το σενάριο για επιπρόσθετα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας βρίσκεται ψηλά στις επιλογές του Υπουργού και της επιδημιολογικής ομάδας.

Τόσο η ανοδική τάση των κρουσμάτων όσο και η αύξηση  του ποσοστού θετικότητας και των νοσηλειών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική Ομάδα, οι οποίοι αξιολογούν τα δεδομένα.

Και ενώ οι επιδημιολογικοί δείκτες χτυπούν κόκκινο και η Κύπρος βρίσκεται στη σκιά της Όμικρον, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

«Εάν διαφανεί ότι τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλά, όπως επίσης και οι νοσηλείες -εάν αυτά τα δυο είναι αυξημένα- τότε θα συναντηθούμε με τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για να δούμε εάν θα πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα» είπε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας μιλώντας από το Νοσοκομείο Αναφοράς.

Όσον αφορά τα κρούσματα της Όμικρον χθες, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ενημέρωση για ύπαρξη ασθενούς με την Όμικρον αλλά από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δοθεί οδηγίες στους λειτουργούς του Υπουργείου όπως γίνονται έλεγχοι όσων νοσηλεύονται στα κρατικά νοσηλευτήρια με κορωνοϊό για να διαφανεί εάν υπάρχουν ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Εάν δεν υπάρχουν νοσηλείες με την Όμικρον, τότε είναι καλά νέα», τόνισε, προσθέτοντας πως αυτό «είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε καθημερινά και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ασθενών με κορωνοϊό που βρίσκονται στα κρατικά νοσηλευτήρια την επόμενη εβδομάδα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top