ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Πήραμε το πρώτο σκωτσέζικο ντους, θα πρέπει να παρθούν μέτρα από τώρα» - Έκτακτη σύσκεψη Χατζηπαντέλα με επιδημιολόγους

«Πήραμε το πρώτο σκωτσέζικο ντους, θα πρέπει να παρθούν μέτρα από τώρα» - Έκτακτη σύσκεψη Χατζηπαντέλα με επιδημιολόγους

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι δεν έχουμε αύξηση στις νοσηλείες, είναι πιθανό με τα πολλά κρούσματα να έχουμε μεγάλη αύξηση», είπε ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», θέλησε να δώσει τη δική του εκτίμηση για τα χθεσινά (27/12) κρούσματα αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να παρθούν μέτρα από τώρα πριν την Πρωτοχρονιά.

Αρχικά ανέφερε ότι «θα ήθελα να ξέρω πόσα κρούσματα προήλθαν από τα self-test. Η νόσηση της Όμικρον δεν είναι βαριά σε όλους όπως φαίνεται, ανεξάρτητα εμβολιασμού. Από την άλλη όμως τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται επειδή επηρεάζονται και εμβολιασμένα άτομα. Έχω υπόψη μου άτομα με πολύ ελαφριά συμπτώματα. Το φαινόμενο αυτό θα μας δώσει πάρα πολλά κρούσματα. Σίγουρα είναι πιθανό για να δούμε βαριές νοσήσεις. Θα φανεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «αν σε ένα μήνα έχουμε 100 χιλιάδες κρούσματα, είναι δυνατό να επηρεαστεί και η οικονομία μας. Να είναι ένα επιβεβλημένο lockdown των ατόμων που νοσούν. Όσο δεν έχουμε μέτρα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Οι περισσότεροι δεν τήρησαν τον κανόνα για τα 20 άτομα και κάτω, όμως αρκετοί έκαναν self-test. Το πρόβλημα βρίσκεται σε χώρους συγκέντρωσης όπου είναι ανεξέλεγκτοι. Όταν πας σε ένα εστιατόριο δεν είναι τόσο πρόβλημα. Όταν μιλάμε για κέντρα διασκέδασης παρά το ότι είναι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και μολύνονται. Χθες πήραμε το πρώτο σκωτσέζικο ντους, θα πρέπει να παρθούν μέτρα από τώρα. Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τονίσουμε την ανάγκη τηλεργασίας για ένα ποσοστό πάνω από 50%. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα είναι το τέλος της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, θα έχει συνάντηση με την Επιδημιολογική Ομάδα στις 16:00 το απόγευμα αύριο (29/12), έτσι ώστε ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σχετικά με πιθανά μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top