Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια - Ακταιωρός παρενόχλησε ψαράδες

Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια - Ακταιωρός παρενόχλησε ψαράδες

Την εμφάνιση της σε ελληνικά χωρικά ύδατα έκανε τουρκική ακταιωρός και παρεμπόδισε ελληνικά αλιευτικά να ψαρέψουν ανοιχτά της Καλύμνου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN, σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα, 6 ελληνικά ψαράδικα, ξεκίνησαν από την Κάλυμνο, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, για να πάνε να ψαρέψουν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Μετά από λίγη ώρα, εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός, άρχισε να προκαλεί τους ψαράδες, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «να φύγουν από “τουρκικά χωρικά ύδατα”».

Μάλιστα, οι τούρκοι επέμεναν, με κόρνες και τζατζαρίσματα. Τότε πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού, με την ακταιωρό να αποχωρεί από το σημείο.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE