Υπ. Υγείας: Προσπάθειες για αύξηση μονάδων διενέργειας rapid test - Tι θα γίνει με τα σχολεία

Υπ. Υγείας: Προσπάθειες για αύξηση μονάδων διενέργειας rapid test - Tι θα γίνει με τα σχολεία

Θα γίνει προσπάθεια να αυξηθούν οι μονάδες που διενεργούν rapid test, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτας Δημητρίου, το οποίο αποφάσισε νέα μέτρα ύστερα από την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, κατά πόσον έχει διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν μονάδες δειγματοληψίας σε επαρκείς αριθμούς, ακόμη και την Πρωτοχρονιά, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το rapid test θα πρέπει να είναι διάρκειας 24 ωρών και «άρα κάποιος μπορεί να κάνει το τεστ και παραμονή Πρωτοχρονιάς που υπάρχουν αρκετές μονάδες rapid test σε όλη την Κύπρο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα αυξηθούν οι μονάδες διενέργειας rapid test, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να τις αυξήσουμε».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τα σχολεία, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι «η άποψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE