ΕΜΑ: Με πέντε εμβόλια η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη από τον περσινό χειμώνα για καταπολέμηση του COVID-19

ΕΜΑ: Με πέντε εμβόλια η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη από τον περσινό χειμώνα για καταπολέμηση του COVID-19

Η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19 σε σχέση με τον περσινό χειμώνα, τονίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σε μήνυμά του το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter.


«Με πέντε εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε τον COVID-19 από ότι τον προηγούμενο χειμώνα» αναφέρεται στην ανάρτηση.
 
«Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να είναι προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο που προκαλεί αυτός ο ιός» προστίθεται.
 
Όπως καταγράφεται σε πίνακα που συνοδεύει την ανάρτηση, έχουν ήδη εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα εμβόλια Comirnaty (της BioNTech/ Pfizer), Nuvaxovid (της Novavax), Spikevax (της Moderna), Vaxzervia (της AstraZeneca) και Janssen (της Johnson&Johnson).
 
Ταυτόχρονα, σε καθεστώς κυλιόμενης αξιολόγησης βρίσκονται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik του Ινστιτούτου Gamaleya, το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac, το Vidprevtyn της γαλλικής Sanofi και το VLA2001 της Valneva.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE