Νέα έρευνα για Όμικρον - Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας από τη Δέλτα

Νέα έρευνα για Όμικρον - Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας από τη Δέλτα

O κίνδυνος για νοσηλεία όσων προσβληθούν από την μετάλλαξη Όμικρον είναι στο 1/3 αυτού της Δέλτα, καταδεικνύει μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με δείγμα άνω του ενός εκατομμυρίου περιστατικών και της νέας μετάλλαξης και της Δέλτα, τις τελευταίες βδομάδες.

Τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την εθνική υπηρεσία υγείας δείχνουν επίσης ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη νέα παραλλαγή και ότι η τρίτη ενισχυτική δόση συνδέεται με μειωμένο ποσοστό κινδύνου νοσηλείας το οποίο είναι γύρω στο 81% σε σχέση με ανεμβολίαστους πολίτες.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας μίλησε για ενθαρρυντικά στοιχεία αλλά υπέδειξε ότι είναι ακόμη νωρίς για να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα για τις νοσηλείες και πόσο σοβαρές είναι καθώς και για τα αυξημένα ποσοστά μεταδοτικότητας της `Όμικρον.

Σημείωσε ακόμη ότι τα αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων σε πληθυσμό άνω των 60 δείχνουν ότι το σύστημα υγείας θα δεχθεί πίεση τις επόμενες βδομάδες.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Λετυμπιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία»

Δεν ακολουθούμε μονοδιάστατη προσέγγιση με την Τουρκία και δεν υιοθετούμε στάση μόνιμης άρνησης είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να υποδείξει ότι και ο γερμανός Καγκελάριος αναφέρθηκε χθες, στην εποικοδομητική στάση που επιδεικνύει η Κύπρος και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσον αφορά την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE