ΔΙΕΘΝΗ

Αντιεμβολιαστής στην Ιταλία έδεσε με αιμοστατικό λάστιχο το χέρι του για να μην... μπει στο σώμα του το σκεύασμα

Αντιεμβολιαστής στην Ιταλία έδεσε με αιμοστατικό λάστιχο το χέρι του για να μην... μπει στο σώμα του το σκεύασμα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 141.262 κρούσματα κορωνοϊού.

Aίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι στην Ιταλία αντιεμβολιαστής, που ζει στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνιας, αφού εμβολιάσθηκε «για να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει» έσφιξε πολύ δυνατά το μπράτσο του με αιμοστατικό λάστιχο «για να μην μπορέσει να μπει, το εμβόλιο, στον οργανισμό του.

Έπειτα από δυο ημέρες, μετέβη στα έκτακτα περιστατικά, με απόφραξη αρτηρίας του χεριού. Την είδηση έκανε γνωστή γιατρός του νοσοκομείου της περιοχής Λούγκο, προσθέτοντας ότι «ο ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση και μπορεί, δυστυχώς, να μην αποκατασταθεί πλήρως, η δυνατότητα χρήσης του πάνω άκρου του».

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 141.262 κρούσματα κορωνοϊού και 111 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.084.295 διαγνωστικά τεστ, το 13% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.297 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 11.265. Στη φάση αυτή, στην Ιταλία οι θετικοί στον ιό είναι 1.021.697. Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά στην χώρα είναι 6.266.939, με 137.513 νεκρούς.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στους εφήβους 16 με 19 ετών και στα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα, οι ηλικιωμένοι άνω τον 80 ετών που μολύνθηκαν με την νόσο και εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 8 φορές περισσότεροι από τους συνομήλικούς τους που έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top