ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Προετοιμάζει τον κόσμο για νέα μέτρα ο Δρ. Βωνιάτης: «Είμαστε σε lockdown χωρίς να το έχουμε επιβάλει» - ΒΙΝΤΕΟ

Προετοιμάζει τον κόσμο για νέα μέτρα ο Δρ. Βωνιάτης: «Είμαστε σε lockdown χωρίς να το έχουμε επιβάλει» - ΒΙΝΤΕΟ

Από τις καταγγελίες πολιτών παρατηρείται πως δεν εφαρμόζουν όλοι τα μέτρα προσωπικής προστασίας, δήλωσε ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοιού που θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα 03 Ιανουαρίου, είναι καθοριστικός.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» το πρωί της Δευτέρας, ο Δρ. Βωνιάτης ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε νέα μέτρα και αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν μέσα στις επόμενες μέρες: «Υπάρχει μια αύξηση στις νοσηλείες αλλά όχι τέτοια που να μας καθορίζει ότι έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Και μάλιστα αυτό που φαίνεται να είναι κάπως σταθερό είναι οι βαριές νοσηλείες».

Την ίδια ώρα τόνισε πως εξαιτίας των χιλιάδων κρουσμάτων και των στενών τους επαφών, βρισκόμαστε σε ένα lockdown, χωρίς να το έχουν επιβάλει.

«Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αν αυτοί οι αριθμοί φέρνουν ένα είδος περιορισμού μεγάλου εργατικού δυναμικού τότε έχουμε ένα lockdown που δεν το έχουμε επιβάλλει αλλά γίνεται από μόνο του γιατί θα πρέπει αυτά τα άτομα να περιοριστούν άρα θα πρέπει να δούμε και τα σημερινά δεδομένα. Προσωπικά εγώ θέλω να δω και τα σημερινά δεδομένα για να μπορέσω να εκφέρει γνώμη τι ακριβώς μέτρα πρέπει να ληφθούν.Θα είναι 7000 ή 3500 χιλιάδες; Αυτό μας δείχνει προς τα που πάμε. Ανεβαίνουμε συνεχώς ακόμη ή σταθεροποιούμαστε;», είπε χαρακτηριστικά.

«Επειδή έχουμε επικεντρωθεί στην Όμικρον, ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη έστω και σε ένα ποσοστό κυκλοφορεί η Δέλτα, άρα θα έχουμε νοσηλείες και με αυτούς τους αριθμούς, εάν όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ότι εκτιμάτε το 80% είναι Όμικρον, εάν βάλουμε μόνο το 20% των χθεσινών κρουσμάτων θα είχαμε 700 κρούσματα Δέλτα.. Από αυτά τα 700 κρούσματα Δέλτα θα είχαμε αρκετές νοσηλείες άρα δεν πρέπει να βλέπουμε μονόδρομο ότι είναι μόνο η Όμικρον που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και επομένως υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να δούμε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια για να πάρουμε και κάποιες σωστές αποφάσεις. Δεν είναι θέμα να περιορίσουμε τον κόσμο στο σπίτι αλλά αν χρειαστεί αυτό πρέπει να γίνει.», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top