ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού - Ύποπτος για κατάχρηση χρημάτων

Στο κελί ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού  -  Ύποπτος για κατάχρηση χρημάτων

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών ο δικηγόρος του 61χρονου πρώην διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη χθες για υπόθεση κατάχρησης 234.550 ευρώ από τα ταμεία του θεάτρου.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται εμπλοκή στα αδικήματα της κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για το συγκεκριμένο έλλειμμα από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, που διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 61χρονος φέρεται να είχε τον απόλυτο έλεγχο των εισπράξεων του θεάτρου, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε κάποιες ανησυχίες στον Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

Την επόμενη μέρα ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10.700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις και διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα, ενώ τον Μάιο του 2021 υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ο 61χρονος επέστρεψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, αναφέροντας ότι θα επέστρεφε σε κατοπινό στάδιο και το υπόλοιπο ποσό, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν έλεγχος των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου εντοπίστηκε τελικά έλλειμμα 234.550 ευρώ, που αφορούσαν εισπράξεις για το φόρο θεάματος αλλά και χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν σε παραγωγούς παραστάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος φέρεται να έπαιρνε και χρήματα από τις εισπράξεις στα ταμεία εισιτηρίων του θεάτρου, όταν αυτά βρίσκονταν σε λειτουργία, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε έλεγχος.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, έχουν ήδη ληφθεί τρεις καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 105, που αφορούν εργαζόμενους στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, συνεργάτες και παραγωγούς καθώς και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου.

Ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο επτά ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top