ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έρχεται στην Κύπρο το χάπι κατά του κορωνοϊού – «Το φάρμακο έχει πιο πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο»

Έρχεται στην Κύπρο το χάπι κατά του κορωνοϊού – «Το φάρμακο έχει πιο πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο»

Το χάπι της Merck (MSD) κατά του κορωνοϊου έρχεται και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Δρ. Έλενα Παναγιωτοπούλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Κύπρο το χάπι της ΜSD κατά του κορωνοϊού, ενώ θα δίνεται μόνο από τα νοσοκομειακά φαρμακεία και θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος για τήρηση των πρωτοκόλλων.

Το συγκεκριμένο χάπι σύμφωνα με μελέτες μειώνει τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο. Όπως ανέφερε η κα. Παναγιωτοπούλου το χάπι θα συνταγογραφείται από τους προσωπικούς γιατρούς όμως θα υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο, «αφού υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις και θα χορηγείται σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όπως, στις ευάλωτες ομάδες και άτομα άνω των 65 ετών, δεν θα είναι για όλους τους ασθενείς» ξεκαθάρισε. Εξήγησε στη σελίδα μας πως 'αντενδείξεις' σημαίνει ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί, γιατί αν χορηγηθεί θα δημιουργήσει πιο σοβαρά προβλήματα.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline, «το φάρμακο έχει πιο πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι η λύση, δεν είναι πανάκεια».

Τόνισε επίσης ότι είναι απαγορευτικό να χορηγηθεί το συγκεκριμένο χάπι σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες. Εξήγησε ότι «Θα πρέπει να υπάρχει αντισύλληψη, καθώς δεν πρέπει καν να μείνει έγκυος μία γυναίκα. Όλα αυτά είπε θα συμπεριλαμβάνονται στα πρωτόκολλα, όπως και σε άλλες χώρες» σημείωσε.

Σύμφωνα με την κα. Παναγιωτοπούλου, η ποσότητα που έχει παραγγελθεί είναι αρκετή για να καλύψει αρκετές θεραπείες με βάση τον πληθυσμό της χώρας.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένεται τον επόμενο μήνα στην Κύπρο και το χάπι της Pfizer, για το οποίο επίσης θα υπάρχουν και συνταχθούν πρωτόκολλα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top