Λόγοι αδυνατίσματος - Έξι άμεσα οφέλη και οι παθήσεις που θα γλυτώσετε

Λόγοι αδυνατίσματος - Έξι άμεσα οφέλη και οι παθήσεις που θα γλυτώσετε

Μια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης υλοποιεί το βρετανικό υπουργείο Υγείας με στόχο να βοηθήσει τα άτομα με περιττά κιλά να αποτρέψουν την εκδήλωση σοβαρών παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία και φυσικά να μειωθεί ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία λόγω της λοίμωξης Covid-19.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, ένα στα πέντε ενήλικα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηρότητας λόγω πλεονάζοντος βάρους, ενώ η απώλεια 5% του σωματικού λίπους μπορεί να μειώσει καθοριστικά την πιθανότητα καρδιακή νόσου.

Μάλιστα η καμπάνια επικεντρώνεται σε έξι άμεσα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα υπέρβαρα άτομα αν χάσουν κιλά και ανακτήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος:

  • μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης συχνών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του νεφρού
  • μειωμένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου
  • μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη
  • λιγότερη σωματική επιβάρυνση από χρόνιο πόνο στη μέση και τις αρθρώσεις
  • μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

 

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE