ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Κολιού: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη «Καμερούν» - Ποια η σκέψη πίσω από το άνοιγμα των σχολείων

Δρ. Κολιού: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη «Καμερούν» - Ποια η σκέψη πίσω από το άνοιγμα των σχολείων

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής, Μαρία Κολιού μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» τόσο για τη νέα μετάλλαξη «Καμερούν» όσο και για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

«Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Καμερούν» δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της Όμικρον. Μια μετάλλαξη που δεν έχει τέτοια μεταδοτικότητα δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες να εξαπλωθεί», είπε συγκεκριμένα.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην πιεστεί το σύστημα Υγείας και να μην έχουμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι δεν είναι τόσο επιθετική όσο η Δέλτα και ευελπιστούμε να μην οδηγήσει πολύ κόσμο στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε μια φάση όπου τα συστήματα υγείας είναι φορτωμένα λόγω της Δέλτα»

Βρισκόμενοι μια ανάσα πριν από την επίτευξη του εμβολιαστικού στόχου η κυρία Κολιού αναφέρεται στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικό στην πρόληψη της σοβαρής νόσου αλλά δυστυχώς δεν κάνει ανοσία των βλενογόνων.

«Δεν μπορεί να προστατέψει από τη μόλυνση. Γι’ αυτό κολλούν και εμβολιασμένοι», ανέφερε.

«Είναι πιο σημαντικό να μην έχουμε σοβαρές νόσους. Δεν μπορούμε να βοηθηθούμε στο να μην κολλήσουμε», συμπλήρωσε.

Επιστροφή μαθητών στα σχολεία από 10 Ιανουαρίου

Όσο αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε το λόγο για τον οποίο εφαρμόστηκε η σκέψη αυτή.

 «Όταν τα παιδιά είναι πολλές ώρες σπίτι ιδιαίτερα οι έφηβοι δεν θα καθίσουν σπίτι θα γυρίζουν με τους φίλους τους και ακούσαμε πολλά περιστατικά που κόλλησαν από τις παρέες τους όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Τα σχολεία είναι μια πιο πειθαρχημένη κατάσταση από αυτή την άποψη»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top