Δύο γυναίκες και δύο άνδρες οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 83 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Δύο γυναίκες και δύο άνδρες οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 83 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Μεγάλη ανησυχία με τους θανάτους ασθενών από κορωνοϊό, με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στους τέσσερις. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 8 Ιανουαρίου 2022:

- 4 άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 654.

- 244 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 83 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 77,05% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

- 18 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

- Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 152,238 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

- 3,959 (ποσοστό θετικότητας: 2.6%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 201,360.

Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα 4 άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

- Γυναίκα, ηλικίας 97 ετών, που κατέληξε στις 8 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

- Άντρα, ηλικίας 63 ετών, που κατέληξε στις 8 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

- Άντρα, ηλικίας 82 ετών, που κατέληξε στις 8 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

- Γυναίκα, ηλικίας 82 ετών, που κατέληξε στις 8 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 654, εκ των οποίων:

- 413 άντρες (63,1%), και

- 241 γυναίκες (36,9%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE