ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά για πιθανή διαγραφή του από το ΔΗΣΥ ο Χριστοδουλίδης - Οι σχέσεις με τον Αβέρωφ και οι Προεδρικές

Απαντά για πιθανή διαγραφή του από το ΔΗΣΥ ο Χριστοδουλίδης - Οι σχέσεις με τον Αβέρωφ και οι Προεδρικές

Την παραίτησή του από το Υπουργείο Εξωτερικών, γνωστοποίησε χθες (9/1) ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο (11/1) ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του επανέλαβε το ενδιαφέρον του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Θησέα Ιωάννου, ανέφερε ότι «δεν είναι η ώρα για τις οποίες αποφάσεις. Βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η έναρξη αυτής της διαδικασίας ένα έτος πριν δυσχεραίνει δυστυχώς και την υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου. Δεν θεωρώ την παρούσα συγκυρία την κατάλληλη περίοδο για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις αφορούν τις προεδρικές εκλογές του 2023. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης ενδεχομένως είναι μια περίοδος που δίνεται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία 9 χρόνια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

 «Όπως και σήμερα έχω ξεκάθαρα αναφέρει ότι η παραίτηση μου ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων  και τοποθετήσεων που αναπόφευκτα και δυστυχώς επηρέαζαν το σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχω πει ξεκάθαρα ότι θα με ενδιέφερε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στις προεδρικές αν μια υποψηφιότητα θα μπορούσε να ενώσει  ευρύτερες συνεργασίες και μετά από διάλογο με την κοινωνία και τη βάση του ΔΗΣΥ. Θέλω να αξιοποιήσω την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω  για την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω ως Υπουργός Εξωτερικών, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ως Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου, είχαμε πολλές συναντήσεις και συζητήσεις το τελευταίο διάστημα πάντα παραγωγικές».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης φιλοξενήθηκε επίσης στο «Πρωτοσέλιδο» μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του ΥΠΕΞ.

«Δεν ήταν μια εύκολη στιγμή, ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Υπηρέτησα αυτό το Υπουργείο από το 1999 ως διπλωμάτης. Είμαι σίγουρος όποιον κι αν ο Πρόεδρος επιλέξει ως διάδοχο θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του ΠτΔ. Δεν έχουμε κάτι να μας χωρίζει ούτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για την προεκλογική εκστρατεία. Δε σημαίνει ότι η άποψή μου είναι και η ορθή αλλά θεωρώ ότι μετά την Άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος να αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις», σημείωσε αρχικά ο ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «εγώ είπα με απόλυτη ειλικρίνεια ότι θα με ενδιέφερε μια υποψηφιότητα, σε καμιά περίπτωση δεν εξήγγειλα, είναι πολύ νωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Παραιτήθηκα για να διευκολύνω την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, έχει ακόμη 1 χρόνο η Κυβέρνηση αυτή. Στη Γαλλία έχουν εκλογές τον Απρίλιο και καλά-καλά δεν έχει αρχίσει η προεκλογική».

Έπειτα τόνισε πως «ο Πρόεδρος με τίμησε από το 2013. Μιλώ σχεδόν καθημερινά μαζί του, δεν ήταν μια κίνηση για να προλάβω κάποιον, απάντησε αναφορικά με το αν ήταν μια κίνηση η παραίτησή του, προκειμένου να προλάβει εξελίξεις. Ο ΔΗΣΥ πολύ σωστά, προέρχομαι απ’ αυτό τον χώρο, ανακοίνωσε πολύ σωστά ότι θα γίνει προσυνεδριακός διάλογος και θα πάμε την  Άνοιξη στο μεγάλο συνέδριο. Όλα αυτά άλλαξαν, επιχειρώντας να ασκηθεί πίεση στο πρόσωπό μου. Είναι απόλυτα σεβαστές οι όποιες αποφάσεις. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η Κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Σε καμιά περίπτωση δεν κάνω καμιά προσπάθεια διάσπασης του κόμματος».

Καταληκτικά υπογράμμισε ότι «δεν έλαβα τις τελικές μου αποφάσεις, δεν είναι απλά ανακοινώνεις μια υποψηφιότητα, γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι. Το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις με την κοινωνία, να καταλήξεις σε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου. Είμαι μέλος του ΔΗΣΥ και αυτό είναι ξεκάθαρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top