ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι μέτρα θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον Χατζηπαντέλα - Έρχονται ανατροπές στην καραντίνα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι μέτρα θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον Χατζηπαντέλα  - Έρχονται ανατροπές στην καραντίνα

Μια μικρή αισιοδοξία υπάρχει στην κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί στην χώρα, καθώς τα κρούσματα μπορεί να παραμένουν σε υψηλούς αριθμούς, ωστόσο υπάρχει μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες.

Σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, θα έχει σύσκεψη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας στις 14:30 το μεσημέρι, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα.

ΝΕΟΤΕΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προχωρά σε δηλώσεις σήμερα ο Χατζηπαντέλας - Νέα δεδομένα για όσους νοσούν στο τραπέζι

Όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να προχωράμε σε αυστηρότερα μέτρα καθώς θέλουν να δώσουν χρόνο στα μέτρα που πάρθηκαν τις προηγούμενες μέρες και είναι τώρα σε ισχύ.

Ένα θέμα ωστόσο που θα συζητηθεί και πιθανόν να δούμε αλλαγές είναι η αναθεώρηση του χρονικού διαστήματος της καραντίνας ατόμων που εντοπίζονται θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας εξετάζεται να μειωθούν οι μέρες καραντίνας για τα άτομα που νοσούν με covid-19 και από 10 μέρες να μένουν σε αυτοπεριορισμό 7 μέρες.

Αυτό όμως αν «κλειδώσει» για τα άτομα που έλαβαν τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου, ενώ στους ανεμβολίαστους πολίτες ή σε όσους έχουν μόνο μια δόση εμβολίου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και θα είναι σε καραντίνα 10 μέρες, όπως ισχύει και τώρα.

Στο συρτάρι φαίνεται να παραμένει η σκέψη για επιστροφή του «κέρφιου», δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ και μετά, που όπως πρώτο σας ενημέρωσε το ThemaOnline, ήταν από τα μέτρα που εξετάστηκαν στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τελικά προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε αυτό.

Η πολύ μικρή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται πως εμποδίζει την λήψη αυστηρότερων μέτρων, την ίδια ώρα όμως δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση η χαλάρωση άλλων μέτρων που βρίσκονται τώρα σε ισχύ, καθώς τα κρούσματα είναι παραμένουν ακόμη στα ύψη.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας ,187 (ποσοστό θετικότητας: 3,05%) νέα κρούσματα και άλλους 4 θανάτους από covid-19. Παράλληλα 245 ασθενείς της νόσου νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 86 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top