ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημα Υπουργός Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης - «Ένας από τους στενότερους συνεργάτες» είπε ο Αναστασιάδης για Χριστοδουλίδη

Επίσημα Υπουργός Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης - «Ένας από τους στενότερους συνεργάτες» είπε ο Αναστασιάδης για Χριστοδουλίδη

Τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε επίσημα ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης είχε υπηρετήσει και στο παρελθόν ως Υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη (9 Απριλίου 1997 – 28 Φεβρουαρίου 2003) και Νίκου Αναστασιάδη (1 Μαρτίου 2013 – 28 Φεβρουαρίου 2018). Τον είχε διαδεχθεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο Ιωάννης Κασουλίδης έχει υπηρετήσει την ίδια θέση στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία και επαγγελματισμό.

«Αξίζει να σημειώσω την τεράστια συμβολή του στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ, και τη συμβολή του στη δημιουργία τριμερών συνεργασιών», σημείωσε.

Τον ευχαρίστησε ακόμη θερμά, καθώς παρόλη την απόφασή του να απέχει από πολιτειακά αξιώματα, αποδέχτηκε ενόψει των δύσκολων συνθηκών που βιώνει η πατρίδα μας να αναλάβει και πάλι τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη είπε: «Με λύπη αποχωρίζομαι σήμερα τις υπηρεσίες ενός από εκ των στενότερων συνεργατών μου, τον οποίο θέλω θερμά να ευχαριστήσω για την στενή συνεργασία που τα τελευταία χρόνια αναπτύξαμε και την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που υπέδειξε από τις διάφορες θέσεις που του είχα εμπιστευθεί. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Νίκο και κάθε καλό σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι νιώθει σαν να τον ανακάλεσαν από την εφεδρεία στην ενεργό μάχη. «Η εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει. Εξάλλου ο Πρόεδρος είναι ο ίδιος, όποιος και να είναι ο Υπουργός…Δεν θα υπάρχει κάποια αλλά κάποια μέτωπα ίσως τους δώσουμε περισσότερη σημασία», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top