Τα μέτρα που πάνε στο Υπουργικό: Έρχεται το «Test to Stay» στα σχολεία - Τελευταία ευκαιρία στα γήπεδα

Τα μέτρα που πάνε στο Υπουργικό: Έρχεται το «Test to Stay»  στα σχολεία - Τελευταία ευκαιρία στα γήπεδα

Δηλώσεις για τα μέτρα που θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου ο Υπ. Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να συζητηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί τα πιο κάτω μέτρα:

Με σκοπό να μην κλείσουν τα σχολεία το Υπ. Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο του μέτρου του «test to stay», δηλαδή να υποβάλλονται σε rapid τεστ μαθητές και εκπαιδευτικοί μιας τάξης που εντοπίζεται θετικό κρούσμα.

Παράλληλα, έγινε εισήγηση από τους επιστήμονες όπως στα γηροκομεία γίνεται είσοδος των συγγενών με rapid τεστ, όπως επίσης δήλωσε «αποφασίσαμε να δώσουμε τελευταία ευκαιρία στις ποδοσφαιρικές ομάδες για τις προστατευτικές μάσκες και εάν δεν συνεργαστούν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο των γηπέδων».

Τέλος ανέφερε πως Θα αξιολογούν τις νοσηλείες καθημερινώς και εάν υπάρχει έξαρση τότε θα υπάρχει έκτακτη συνεδρία και εάν πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι τα χτυπήματα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ήταν όχι απλά επιτυχημένα, αλλά «εξάλειψαν» το πρόγραμμα. Όσο για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν τόνισε ότι «πιστεύουμε ότι τελείωσε».

BEST OF TOTHEMAONLINE