Χαριλάου: «Υπάρχουν άτομα που νόσησαν βαριά…βγήκαν από τα νοσοκομεία και συνεχίζουν να είναι αρνητές»

Χαριλάου: «Υπάρχουν άτομα που νόσησαν βαριά…βγήκαν από τα νοσοκομεία και συνεχίζουν να είναι αρνητές»

Για την αύξηση στις νοσηλείες μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

«Τα νοσηλευτήρια αυτή τη στιγμή νοσηλεύουν πέραν των 250 ασθενών», είπε συγκεκριμένα.

«Οποιαδήποτε αύξηση είναι μικρή και σταθερή και μας δίνει ελπίδες γιατί δεν έχουμε την απότομη αύξηση που είχαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι στο μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων αλλά στον μεγάλο αριθμό ατόμων τα οποία νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

«Είναι γύρω στα 50 άτομα που βρίσκονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας και όταν λέμε αυτό εννοούμε τον ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ κοινού θαλάμου και εντατικής. Τα άτομα στις μονάδες αυξημένης φροντίδας χρίζουν αναπνευστικής υποστήριξης και εκεί γίνεται η μεγάλη πάλη να μην διασωληνωθούν και να οδηγηθούν σε ΜΕΘ», επισήμανε ο κύριος Χαριλάου.

Παράλληλα τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών είναι ανεμβολίαστα άτομα

«Είχαμε πάρα πολλές περιπτώσεις ατόμων που όταν νόσησαν και μάλιστα βαριά σε ΜΕΘ ή μονάδες αυξημένης φροντίδας, είχαν εκφράσει τη λύπη τους γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί», τόνισε

«Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις οι οποίες εφόσον τα κατάφεραν και βγήκαν από τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι αρνητές», είπε καταλήγοντας.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Προσφωνεί την Ολομέλεια του ΕΚ - Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, το απόγευμα, στο Στρασβούργο, όπου αύριο, 20 Ιανουαρίου 2026, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πολιτικό της αποτύπωμα για το επόμενο εξάμηνο, υπό το κεντρικό μήνυμα «Μια Αυτόνομη Ένωση. Ανοικτή στον Κόσμο», με έμφαση σε μια Ευρώπη που ενισχύει τη στρατηγική της αυτονομία, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά της μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών προκλήσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE