Με μηνύματα στο Messenger προσπαθούν να σας εξαπατήσουν - Τι να προσέχετε

Με μηνύματα στο Messenger προσπαθούν να σας εξαπατήσουν - Τι να προσέχετε

Ψευδείς και παραπλανητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες περιέχουν κακόβουλα λογισμικά προγράμματα.

Τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας έγινε δέκτης πολλών καταγγελιών σχετικά με ψευδείς και παραπλανητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες περιέχουν κακόβουλα λογισμικά προγράμματα – ιούς (Virus). Υπάρχουν δύο ειδών απάτες και το κοινό, καλείται να είναι προσεκτικό.

α) Αποστολή μηνύματος (κυρίως στο Messenger) με παραπλανητικό περιεχόμενο για σχετικό βίντεο που δήθεν ο αποδέκτης του μηνύματος συμμετέχει.
β) Παραπλανητικές αναρτήσεις σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας, που σχετίζονται με ψευδή δημοσίευση για επιτυχή αντιμετώπιση του Covid 19 στο Μεξικό.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις θεωρούνται ως κακόβουλες.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει την ενεργοποίηση αυτών των αναρτήσεων αφού περιέχουν ιούς οι οποίοι έχουν την δυνατότητα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και κωδικών πρόσβασης καθώς επίσης και της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού μεταξύ των χρηστών.

Συστήνεται επίσης η αναφορά (report) και διαγραφή τέτοιων αναρτήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περίπτωση ενεργοποίησης τέτοιας ανάρτησης, συστήνεται ο άμεσος έλεγχος και αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE