ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ρεκόρ στις νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό – Η μετάλλαξη Όμικρον «χτύπησε» την πόρτα του Μακάρειου Νοσοκομείου

Ρεκόρ στις νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό – Η μετάλλαξη Όμικρον «χτύπησε» την πόρτα του Μακάρειου Νοσοκομείου

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεκόρ στις νοσηλείες των παιδιών που νοσούν με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα είπε πως 10 παιδιά νοσηλεύονται με covid αυτή τη στιγμή τονίζοντας πως αυτός είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς που είχαμε μέχρι τώρα.

«Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται στους Παιδιατρικούς θαλάμους πάσχει από κορωνοϊό. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε 10 παιδιά που νοσηλεύουμε με κορωνοϊό και είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο κύριος Ηλία.

«Δεν έχουμε περιστατικά γρίπης μέχρι τώρα που είναι και η εποχή της και ελπίζουμε να μην δούμε αυτή τη χειμερινή περίοδο που ήδη είναι επιβαρυμένη με την πανδημία του κορωνοϊού», συμπλήρωσε

Παράλληλα ο διευθυντής της Παιδιατρικής ανέφερε τα συμπτώματα που παρουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με κορωνοϊό με τα πιο συνηθισμένα να είναι ο ψηλός πυρετός, η ανορεξία αλλά και οι γαστρεντερικές διαταραχές.

«Τα παιδιά μένουν γύρω στις 3 μέρες στο νοσηλευτήριο. Τα νεογνά χρειάζονται περισσότερες μέρες, εξαρτάται από την ηλικία»

Όσο αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον είπε πως χρειάζεται εξειδικευμένη εξέταση για την ανίχνευση της αποκαλύπτοντας πως κάποια από τα παιδιά που νόσησαν στο Μακάρειο ήτανε με την μετάλλαξη αυτή.  

«Έχει βρεθεί ότι έξι παιδιά από τα 26 δείγματα που στείλαμε ήταν θετικά στην Όμικρον μετάλλαξη από τα οποία τα 4 ήταν βρέφη και είχαν ψηλό πυρετό», είπε συγκεκριμένα.

Καταλήγοντας τόνισε πως η αυξημένη ροή έχει κινητοποιήσει το Μακάρειο και μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β ώστε να γίνει επέκταση στη πτέρυγα αν χρειαστεί ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top