ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστροφικά τα μέτρα για τα κέντρα αναψυχής – Κίνδυνος για απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων

Καταστροφικά τα μέτρα για τα κέντρα αναψυχής – Κίνδυνος για απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η Βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής πληρώνει βαρύτατο τίμημα από σωρεία περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα και από το διαχωρισμό των πολιτών ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΚΑ.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση.

Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα της εορταστικής περιόδου στα πολλά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί προηγουμένως.

Η κυβέρνηση επέβαλε τέτοια μέτρα στην πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου με αποτελέσμα να οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής.

Καλούμε εδώ και μέρες τόσο το Υπουργείο Εργασίας αλλά και των Οικονομικών όπως εξετάσουν και συνομολογήσουν στοχευμένα υποστηρικτικά σχέδια, που να αφορούν τόσο τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις.

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχηρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί απο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί βρίσκονται στην πλεόν δυσάρεστη θέση απο την έναρξη της πανδημικής κρίσης να αδυνατούν να καταβαλουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος, όπως Κοιν. Ασφαλίσεις, φόρων , δημοτικών τελών, λογαριασμούς ενέργειας π.χ. ΑΗΚ, υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προμηθευτών, ενοικίων κ.α. Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων τους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στην εργασία τους στερώντας οι ίδιοι τις οικογένειες τους ωστε να μη τους στείλουν στο ανεργιακό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση έιναι πολύ ασχημη και δε μπορεί να συνεχιστεί και αυτό για ακόμα περισσότερο.

Καλούμε για πολλοστή φορά τα αρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ διαφορετικά οι επιχειρηματίες δε θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις καθιστώντας το κράτος τον άμεσο υπευθυνο για την όλη τραγική κατάσταση που θα ακολουθήσει.

Η συνεχής επίκληση της τάχα αύξησης στην εστίαση κατά το 2021 σε σύγκριση με το 2019 ωστε να αποφευχθεί η οικονομική στήριξη σε όσους έχουν πληγεί απο τα πρόσθετα μέτρα αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθιμένη την κυβέρνηση αλλά και απόλυτα εκτεθιμένες τις επιχειρήσεις μπροστά απο το φάσμα της τελειωτικής καταστροφής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top