ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομήρου: Έτοιμοι για διεκδίκηση λύσης που θα δικαιώνει τις προσδοκίες τους οι Μορφίτες

Ομήρου: Έτοιμοι για διεκδίκηση λύσης που θα δικαιώνει τις προσδοκίες τους οι Μορφίτες

Η νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει το Κυπριακό με την παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, βρίσκει τους Μορφίτες σε πλήρη κινητοποίηση, για διεκδίκηση και στήριξη λύσης, που θα δικαιώνει τους πόθους και τις προσδοκίες του, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του, στο 18ο Φεστιβάλ Δήμου Μόρφου, ο κ. Ομήρου μίλησε για διεκδίκηση μιας λύσης που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού, του χώρου, των θεσμών και της οικονομίας και που θα στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

«Αρχές που είναι απολύτως συμβατές και πουθενά δεν αντιμάχονται τη λειτουργία της ομοσπονδίας. Λύση χωρίς συρματοπλέγματα, διαχωριστικά τείχη, ξένους στρατούς, εποίκους και φυλετικούς διαχωρισμούς, κηδεμονίες και κηδεμόνες. Γιατί δεν μας πάει η μισή πατρίδα. Θέλουμε και θα αγωνιστούμε για μια λεύτερη πατρίδα για όλους. Όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους», είπε.

Όπως σημείωσε «με επιμονή και αδούλωτο το αγωνιστικό φρόνημα, διακηρύσσουμε την εμμονή μας σε μια τέτοια λύση, μέχρι να έλθει η ώρα της ιστορικής δικαίωσης του λαού μας, η ώρα της ελευθερίας, η ώρα της κατίσχυσης της δικαιοσύνης, η ώρα της μιας και αδιαίρετης Κύπρου».

«Και είναι η ώρα για την Τουρκία», είπε, «να πάρει ιστορικές αποφάσεις. Να αποφασίσει αν θα επιμείνει στον αναχρονισμό της κατοχής και στον επεκτατισμό ή επιτέλους θα συμφιλιωθεί με τη νομιμότητα και τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Η ώρα που θα μυρίσουμε τους ανθούς των πορτοκαλιών της Μόρφου θα έλθει, γιατί ο Δήμος Μόρφου, το Συμβούλιο του και όλα τα οργανωμένα σύνολα, όλοι οι Μορφίτες, ολόκληρος ο κυπριακός λαός παραμένουμε αμετάθετα προσηλωμένοι στο δίκαιο του αγώνα μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Συνεχάρη το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, αλλά και για τις συνεχείς και αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις τους, που κρατούν ζωντανή, όπως είπε, τη φλόγα της επιστροφής στα αγαπημένα και μοσχομύριστα χώματα της Μόρφου.

Καταλήγοντας είπε πως «εκδηλώσεις όπως τη σημερινή καταδεικνύουν την αμετάθετη απόφαση της κοινωνίας του Δήμου Μόρφου να κρατήσει άσβεστη την παράδοση, άρρηκτους τους συνεκτικούς κρίκους, που συνδέουν τους ανθρώπους της κωμόπολης και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που εμποτίζεται με την αμετάθετη επιθυμία να ζήσουν στη γη των γονιών τους και εκεί να προσφέρουν έργο δημιουργικό και πολυδύναμο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top