Le Monde: Αναγεννιέται από τις στάχτες της η Κύπρος

Le Monde: Αναγεννιέται από τις στάχτες της η Κύπρος

Αναφορά στην οικονομία της Κύπρου κάνει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Η οδυνηρή αναγέννηση της Κύπρου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυπριακή οικονομία εξερχόμενη από την κόλαση, αναγεννιέται σιγά-σιγά από τις στάχτες της. 

Ύστερα, από τρία χρόνια, αναφέρεται στο άρθρο, το μικρό νησί της Μεσογείου έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη. 

Η «Le Monde» επισημαίνει ότι πολλοί οικονομολόγοι υποστήριζαν ότι η μοίρα της Κύπρου ήταν χειρότερη από εκείνη της Ελλάδας. 

Η αντοχή της κυπριακής οικονομίας αποδίδεται στην κεντρική θέση της Κύπρου στην καρδιά της Μεσογείου και στην ελκυστικότητα του τομέα των υπηρεσιών. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν κι άλλες ελπιδοφόρες ενδείξεις, όπως ο εντοπισμός σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου και η πιθανότητα επανένωσης της Κύπρου, μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. 

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφέρει ότι «παραμένουμε πολύ προσεκτικοί, αλλά μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια ιστορία επιτυχίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE