ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι απάντησε για το τέλος της πανδημίας - Πόσο κοντά είμαστε σαν χώρα

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι απάντησε για το τέλος της πανδημίας - Πόσο κοντά είμαστε σαν χώρα

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, το μέτρο του «Test to stay» και γενικά για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε ό,τι αφορά τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίζονται στα σχολεία και τις αλυσίδες μετάδοσης που έχουν δημιουργηθεί ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε: «Ευτυχώς που αυτή την στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων μας πέφτει και ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί και η κατάσταση στα σχολεία»

Για το θέμα του «Test to stay» το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι σήμερα θα υπάρχει κάποια θετική απόφαση. Σαν μέτρο μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί δεν θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται για το τέλος της πανδημίας μετά την μετάλλαξη «Όμικρον» και για το αν φτάσαμε στην κορύφωση, η απάντηση που έδωσε ήταν: ότι υπάρχουν αντικρουόμενες ιδέες.

«Εκπλήσσομαι από την απότομη πτώση που είδαμε, γιατί βγήκαμε στις 5.500, ενώ χθες φτάσαμε κάτω από 2.000.», είπε χαρακτηριστικά. Στην Κύπρο αυτή η τάση θα συνεχιστεί, δεν θα είναι τόσο ραγδαία, αλλά πιο σταδιακή. Δεν πρέπει ευνουχιζόμαστε για να μην δούμε μια απότομη άνοδο», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι την άνοιξη πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, μήπως και έχουμε κάποιο νέο στέλεχος. Όταν σταματήσει ο ιός να μεταδίδεται σε υψηλά επίπεδα, τότε ο κίνδυνος για ένα νέο στέλεχος θα είναι πολύ πολύ χαμηλά επίπεδα.», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top