Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Έχουμε και τη μετάλλαξη Όμικρον που είναι υπερμεταδοτική» – Ποια τα συμπτώματα της στα παιδιά

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Έχουμε και τη μετάλλαξη Όμικρον που είναι υπερμεταδοτική» – Ποια τα συμπτώματα της στα παιδιά

Για τις αυξημένες νοσηλείες παιδιών στο Μακάρειο μίλησε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα»

«Σήμερα νοσηλεύουμε 8 παιδιά με κορωνοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο και επίσης αναμένουμε άλλα 3-4 δείγματα για να δούμε αν είναι θετικά», είπε συγκεκριμένα.

«Είναι οι μεγαλύτεροι αριθμοί ταυτόχρονης νοσηλείας παιδιών με covid από την έναρξη της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τη διάρκεια νοσηλείας των παιδιών τόνισε ότι τα παιδιά παίρνουν γρήγορα εξιτήριο με μία μέση διάρκεια νοσηλείας γύρω στις 3 ημέρες εκτός τα νεογνά και τα βρέφη κάτω των 2 μηνών όπου χρειάζονται λίγες μέρες περισσότερο.

«Είμαστε στην κορύφωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας και το πέμπτο κύμα αφορά και τον παιδικό πληθυσμό», επισήμανε ο κύριος Ηλία.

«Συνήθως τα περισσότερα παιδιά, σε ένα ποσοστό πέραν του 70% είναι κάτω των 12 μηνών που νοσηλεύονται και πάνω των 5 ετών είναι μικρή μερίδα γύρω στο 20%. Φαίνεται ότι έχουμε τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία είναι υπερμεταδοτική και εμφανίζεται πιο ήπια στα μεγαλύτερα παιδιά ενώ στα βρέφη και στα νήπια εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό και ανορεξία που είναι τα κύρια συμπτώματα για εισαγωγή. Κάτω των 2 μηνών πρέπει να εισάγονται για διερεύνηση»

Καταλήγοντας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σοβαρές νοσηλείες παιδιών και σοβαρή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE