ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Θα δούμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» -Πρ. ΠΟΕΔ για το "test to stay" - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα δούμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας» -Πρ. ΠΟΕΔ για το "test to stay" - ΒΙΝΤΕΟ

Για την χθεσινή σύσκεψη με το Υπ. Υγείας και τα ζητήματα γύρω από το μέτρο “test to stay” στα σχολεία μίλησε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου στο «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ».

 Η κα Μύρια τόνισε πως η ΠΟΕΔ θέλει τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι τα σχολεία να είναι ανοικτά και για θέμα κοινωνικοποίησης των παιδιών και γι’ αυτό εκφράζουμε και τις ανησυχίες μας για το πόσο το μέτρο αυτό θα βοηθήσει».

Στη συνέχεια επισήμανε πως τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία θα εξαιρούνται από το συγκριμένο μέτρο. Περιμένουν  από τους εδικούς μέσα  στις επόμενες μέρες  να εξετάσουν και το θέμα των πρωτόκολλων για τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία, πρόσθεσε.

Για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό απάντησε πως υπάρχουν διάφορα σημεία τα οποία ακόμα προβληματίζουν. Για το πότε ένα παιδί θα θεωρείται επαφή ξεκαθάρισε  πως μετά τις 1:05 θα θεωρείται επαφή αλλά  από τις 7:30 μέχρι τις 1:05 δεν θα θεωρείται.

Έθεσε το πρόβλημα για την μεταφορά κάποιων παιδιών τα οποία πάνε στο σχολείο με λεωφορείο, και για το τι θα γίνεται εκεί,  πως θα μπαίνουν τα παιδιά στο λεωφορείο χωρίς rapid test. Γενικά λέχθηκε ότι αν το μέτρο αυτό είναι προαιρετικό τότε είναι αντιφατικό με τον σκοπό του. Πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα.

Επίσης επισήμανε ότι υπάρχει ένα κενό  όσο αφορά την 6η και 7η μέρα γιατί  σύμφωνα με τα πρωτόκολλα την 7η μέρα αποδεσμεύεται κάποιος από το να είναι επαφή μετά από pcr, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τις πρώτες πέντε μέρες, οπότε μένει αναπάντητο το πως θα χαρακτηρίζεται το παιδί στην 6η και 7η  μέρα.

Τόνισε πως βρέθηκαν τα συνεργεία για τη διενέργεια  των rapid test κάθε πρωί στα σχολεία, τα οποία θα γίνονται από νοσηλευτές.

«Ότι πληροφόρηση έχουμε πάρει θα την μεταφέρουμε στα συλλογικά μας όργανα. Σήμερα έχουμε συνεδρία η εκπαιδευτική γραμματεία της οργάνωσης. Ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να συγκληθεί και διοικητικό συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Καταληκτικά δήλωσε: «Έχουμε το πράσινο φως, έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης από τον κλάδο, θα δούμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας για σχολεία ασφαλή για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Aυτό θα το αξιολογήσουμε τις επόμενες μέρες».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top