ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Οι σκέψεις των ειδικών για χορήγηση τέταρτης δόσης – «Φόβοι για νέα μετάλλαξη…να μην υποσκάψει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου»

Δρ. Καραγιάννης: Οι σκέψεις των ειδικών για χορήγηση τέταρτης δόσης – «Φόβοι για νέα μετάλλαξη…να μην υποσκάψει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου»

Για την καθοδική πορεία  του πανδημικού κύματος αλλά και τις εισηγήσεις που πρότειναν στον Υπουργό μίλησε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση».

«Κάνουμε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν όλα ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις που να συγχύζουν τον κόσμο. Πολύς κόσμος χάνεται στην λεπτομέρεια», είπε ο κύριος Καραγιάννης.

«Ζητήσαμε να είναι απλά τα πράγματα και δόθηκε υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει», πρόσθεσε.
Όσο αφορά το test to stay τόνισε πως κατέληξαν σε μια διαδικασία η οποία θα επεξεργαστεί περισσότερο από το Υπουργείο Υγείας και Παιδείας ώστε να βρουν τις λεπτομέρειες.

«Η φιλοσοφία είναι το πρωί στο σχολείο με αυτό το τεστ και το απόγευμα σε περιορισμό ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε απογευματινές δραστηριότητες», ανέφερε ο κύριος Καραγιάννης τονίζοντας επίσης πως η απόφαση ήταν ομόφωνη στο ζήτημα αυτό.

Για την επικράτηση της Όμικρον μίλησε στη συνέχεια ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας λέγοντας πως φαίνεται να επικράτησε κατά 93%.

«Δυστυχώς οι θάνατοι αυξάνονται και οι διασωληνώσεις ανέβηκαν στις 38 πράγμα που δεν είδαμε εδώ και πολύ καιρό», είπε συγκεκριμένα.

«Οι περισσότεροι που βρίσκονται υπό νοσηλεία είναι ακόμη μολυσμένοι με τη μετάλλαξη Δέλτα», συμπλήρωσε.

Πορεία της πανδημίας

«Βλέπουμε μια καθοδική πορεία αυτού του πανδημικού κύματος. Θα συνεχιστεί θεωρώ παρόλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται με μολύνσεις στα σχολεία, στους οίκους ευγηρίας»

«Μέχρι το τέλος του μήνα ίσως να πέσουμε γύρω στα 1000 κρούσματα εάν όχι και χαμηλότερα πράγμα το οποίο δείχνει ότι φεύγουμε από την παρούσα φάση του κύματος αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», επισήμανε ο κύριος Καραγιάννης.

«Επειδή η Όμικρον θα επικρατήσει ότι προκύψει θα είναι στο γεννητικό υπόβαθρο της Όμικρον. Θα είναι μια νέα μετάλλαξη που ελπίζω να μην υποσκάψει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου»

Καταλήγοντας μίλησε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης αναφέροντας πως ίσως να μην ενδείκνυται να παρθεί κάποια απόφαση αυτή τη στιγμή για πρόσθετη ενισχυτική δόση ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι στιγμής εκείνοι που ίσως χρειαστούν τέταρτη δόση είναι οι ανοσοκατασταλμένοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται θετικά στις δύο πρώτες δόσεις.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top