ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κοντά στην εξιχνίαση των ληστειών περιπτέρων βρίσκεται η αστυνομία – Ανανέωση κράτησης των τριών βασικών υπόπτων

Κοντά στην εξιχνίαση των ληστειών περιπτέρων βρίσκεται η αστυνομία – Ανανέωση κράτησης των τριών βασικών υπόπτων

Στη Λεμεσό συνεχίζονται πλέον από την Αστυνομία, οι έρευνες εναντίον τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση τις προηγούμενες μέρες, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης ληστείας στη Λάρνακα.

Τέσσερις υποθέσεις ληστείας που διαπράχθηκαν πρόσφατα στη Λεμεσό και διερευνώνται από την Αστυνομία, φαίνεται να οδεύουν προς εξιχνίαση, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν για την εμπλοκή των τριών υπόπτων στη διάπραξη των ληστειών.

Οι τρεις ύποπτοι, δύο άντρες ηλικίας 26 ετών και άντρας ηλικίας 28 ετών, συνελήφθησαν στις 09 Ιανουαρίου, από μέλη της Αστυνομίας στη Λάρνακα και τελούσαν υπό κράτηση, βάση δικαστικών διαταγμάτων, για σκοπούς διερεύνησης από το ΤΑΕ Λάρνακας, υπόθεσης ληστείας, που διαπράχθηκε σε περίπτερο στη Λάρνακα, τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρα, 08 Ιανουαρίου.

Με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων από το ΤΑΕ Λάρνακας και αφού το απόγευμα χθες Τρίτη 18/1 κατηγορήθηκαν γραπτώς για τη διάπραξη της ληστείας, οι τρεις τους συνελήφθησαν με νέα δικαστικά εντάλματα, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, τεσσάρων υποθέσεων ληστείας, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, στο διάστημα μεταξύ 29 Δεκεμβρίου, 2021, και 07 Ιανουαρίου, 2022.

Το πρωί σήμερα 19/1, οι δύο 26χρονοι και ο 28χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα οκταήμερης κράτησης, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς διερεύνησης των τεσσάρων υποθέσεων ληστείας.

Τις τέσσερις υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν στις 9/1 για έλεγχο αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο σε δρόμο της Λάρνακας και στο οποίο επέβαιναν οι δύο από τους ύποπτους 26χρονών και ένας 25χρονος. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο όχημα, εντοπίστηκε ένα κόκκινο σακάκι, όμοιο με αυτό που φορούσε ένας εκ των δραστών της ληστείας σε περίπτερο, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου 2022, στη Λάρνακα.

Ανακρινόμενοι, οι δύο 26χρονοι, φέρονται να παραδέχθηκαν την διάπραξη της ληστείας, στη Λάρνακα, καθώς και άλλων τεσσάρων ληστειών, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, μεταξύ της 29ης Δεκεμβρίου 2021 και 7ης Ιανουαρίου 2022.

Η ληστεία στη Λάρνακα διαπράχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα στις 8 Ιανουαρίου. Τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με προστατευτικές μάσκες, εισήλθαν σε περίπτερο στη Λάρνακα, όπου, φέρονται να απείλησαν τον 21χρονο υπάλληλο με πιστόλι και μαχαίρι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εκ των δραστών, απέσπασε από το ταμείο χρηματικό ποσό, ενώ δεύτερος δράστης έκλεψε χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του 21χρονου.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, οι δράστες φέρονται να είναι ινδικής καταγωγής, λεπτής σωματικής διάπλασης ύψους 1,70μ. περίπου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top