ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ έξω από το Προεδρικό για το αγρόκτημα Φασουρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ έξω από το Προεδρικό για το αγρόκτημα Φασουρίου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο συγκέντρωση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, η οποία στηρίζει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Αγρόκτημα Φασουρίου ως αντίδραση προς την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να δώσει άδειες εργασίας σε αλλοδαπούς για γεωργικές εργασίες στο αγρόκτημα, τις οποίες πραγματοποιούν Κύπριοι εργαζόμενοι.

Ο Άθως Ελευθερίου, ΓΓ της συντεχνίας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των απεργών, δήλωσε ότι το πρόβλημα υφίσταται από το περασμένο καλοκαίρι και δεν έχει καταστεί εφικτή η επίλυσή του. Ανέφερε ότι παραβιάζεται η συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο παραγνωρίζει την ύπαρξη των εργαζομένων, όπως δήλωσε. Σημείωσε ότι η απεργία πραγματοποιείται από τη στιγμή που δεν έχει γίνει κατορθωτή η συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Ελευθερίου έγινε ανάγνωση του ψηφίσματος των εργαζομένων, το οποίο εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους απεργούς και εν συνεχεία δόθηκε στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα. Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας «έδωσε άδειες εργασίας σε εργαζόμενους τρίτων χωρών, για τη διεξαγωγή των δικών μας καθηκόντων. Οι ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες που επικαλείται δεν γίνονται αποδεκτές. Η θέση πως δόθηκαν σε άλλη εταιρεία είναι απαράδεκτη αφού αφορά τον ίδιο ιδιοκτήτη, τον ίδιο χώρο εργασίας και τις ίδιες εργασίες». Επιπλέον τονίζεται ότι οι έκτακτοι εργαζόμενοι που καλούνταν για εργασία αυτή την εποχή είναι άνεργοι, αφού τα καθήκοντά τους τα εκτελούν εργαζόμενοι από τρίτες χώρες.

Με το ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι απευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την απόσυρση όλων των αδειών εργασίας καθώς και την άμεση λήψη αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ένας από τους εργαζομένους στο αγρόκτημα Φασουρίου, ο Χρίστος Χριστοφή, ανέφερε ότι αναμένουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων και την επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο δόθηκαν οι άδειες εργασίας σε αλλοδαπούς. Ένας άλλος συνάδελφός του, ο Κώστας Νικολάου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αναμένει την απόσυρση των εν λόγω αδειών εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top