ΔΙΕΘΝΗ

«Βαθιά απογοήτευσή» Μπάιντεν μετά τον ενταφιασμό νομοσχεδίου εκλογικής μεταρρύθμισης στη Γερουσία

«Βαθιά απογοήτευσή» Μπάιντεν μετά τον ενταφιασμό νομοσχεδίου εκλογικής μεταρρύθμισης στη Γερουσία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη «βαθιά απογοήτευσή του» μετά τον ενταφιασμό στη Γερουσία του σχεδίου νόμου για την εκλογική μεταρρύθμιση που της ζητούσε να εγκρίνει ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα προασπιστεί το δικαίωμα ψήφου μελών εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων στις εκλογές στις ΗΠΑ, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον μέτρων των Ρεπουμπλικάνων για να αποκλείσουν ιδίως τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους σε συντηρητικές πολιτείες.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε μέσω Twitter ότι «είμαι βαθιά απογοητευμένος που η Γερουσία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία μας. Είμαι απογοητευμένος - αλλά δεν είμαι αποθαρρυμένος», λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η έκβαση της διαδικασίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αμερικανική άνω Βουλή.

Ο αρχηγός του κράτους επιχειρηματολογούσε πως το νομοσχέδιο, με τίτλο Freedom to Vote Act («νομοθετική πράξη περί ελευθερίας της ψήφου», σε ελεύθερη απόδοση), ήταν απαραίτητο να εγκριθεί, έναν χρόνο μετά την επίθεση οπαδών του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο κι εν μέσω πρωτοβουλιών σε συντηρητικές πολιτείες όπου τα κοινοβούλια ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι για να κατασταλεί «το ιερό δικαίωμα της ψήφου» και να «υπονομευθούν» οι «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», που αποτελούν «ακρογωνιαίο λίθο της Αμερικής».

«Η κυβέρνησή μου δεν θα πάψει ποτέ να μάχεται για να εξασφαλίσει ότι η καρδιά και ψυχή της δημοκρατίας μας - το δικαίωμα ψήφου - θα προστατευθεί με κάθε κόστος», διαβεβαίωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top