ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ προς ΥΠΟΙΚ για αυξήσεις στις χρεώσεις τραπεζών: «Πρόκληση σε βάρος της κυπριακής κοινωνίας»

Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ προς ΥΠΟΙΚ για αυξήσεις στις χρεώσεις τραπεζών: «Πρόκληση σε βάρος της κυπριακής κοινωνίας»

Επιστολή Γενικού Γραμματέα ΑΚΕΛ προς Υπουργό Οικονομικών για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών επιστολή με θέμα τις πρόσφατες αποφάσεις των δύο εμπορικών τραπεζών για αυξήσεις σε υπηρεσίες τους.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Οι πρόσφατες αποφάσεις δύο εμπορικών τραπεζών για αυξήσεις σε υπηρεσίες τους, αποτελούν πρόκληση σε βάρος της κυπριακής κοινωνίας διότι συνιστούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες γίνονται σε περίοδο μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας ένεκα της πανδημίας.

Πρόκειται για συνέχεια μιας σειράς αυξήσεων σε χρεώσεις και τέλη που επιβάλλονται από τις τράπεζες και εκτείνονται πέραν των εξόδων τήρησης και διαχείρισης λογαριασμών σε έξοδα που αφορούν τη διαχείριση δανείων και άλλων βασικών υπηρεσιών. Αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το φαινόμενο των συνεχών αυξήσεων έχει ενταθεί μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη διάλυση του Συνεργατισμού. Οι αυξήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η συγκέντρωση του τραπεζικού τομέα σε λιγότερες και μεγαλύτερες τράπεζες έχει επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση πρόσκληση του τραπεζικού κλάδου σε διαβούλευση με στόχο την άμεση απόσυρση των μονομερών αποφάσεων και την αξιολόγηση των μελλοντικών κινήσεων ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες αποφάσεις στο μέλλον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top