Νωρίς για να πάμε σε χαλαρώσεις αναφέρει ο Δρ. Βωνιάτης - Ο φόβος και ο τρόμος η Όμικρον 2

Νωρίς για να πάμε σε χαλαρώσεις αναφέρει ο Δρ. Βωνιάτης  - Ο φόβος και ο τρόμος η Όμικρον 2

Για την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην χώρα και τα καθημερινά θετικά κρούσματα που δεν αφήνουν περιθώρια για χαλαρώσεις μίλησε στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" ο Επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης.

Όπως ανέφερε η μετάλλαξη "Όμικρον" έχει μολύνει πάρα πολύ κόσμο, ωστόσο αυτό κάποια στιγμή θα υποχωρήσει καθώς όπως σημείωσε στην Κύπρο έχουμε ξεπεράσει το μέγιστο σημείο της μετάλλαξης και πλέον βρισκόμαστε σε μία πτωτική τάση. Υπάρχει όμως ακόμη δρόμος για να υποχωρήσει το κύμα παρόλο που ξεπεράστηκε η κορύφωση του. Αυτό που απασχολεί είναι ο αριθμός τελικά των ατόμων που έχουν νοσήσει ή και πεθάνει με την Όμικρον ώστε να υπάρχει μία εικόνα.

Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο Δρ. Βωνιάτης σημείωσε ότι από πλευράς του είναι νωρίς να μιλάμε για χαλαρώσεις. Ακόμη έχουμε χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και θα πρέπει να δούμε περαιτέρω πτώση. 

Αυτό που φαίνεται να φέρνει ανησυχία είναι η εισαγωγή της Όμικρον 2, η οποία μπορεί να φέρει επίσης αύξηση κρουσμάτων, άρα θα πρέπει να υπάρξει σίγουρα υπομονή για άλλη μια εβδομάδα και μετά να μιλάμε για πιθανές χαλαρώσεις. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE