ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για καφέ νωρίτερα οι ανεμβολίαστοι - Σκέψεις για χαλάρωση του μέτρου με 24ωρο τεστ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για καφέ νωρίτερα οι ανεμβολίαστοι - Σκέψεις για χαλάρωση του μέτρου με 24ωρο τεστ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκέψεις για χαλαρώσεις στα μέτρα που «εμποδίζουν» τους ανεμβολίαστους να μεταβούν σε χώρους εστίασης και σε άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, νωρίτερα εξετάζουν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, σε περίπτωση που συμφωνήσουν όλοι και φυσικά δώσει την έγκριση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα έχει σύσκεψη με τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής και θα συζητήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, δεν αποκλείεται να δούμε άρση του μέτρου που αποκλείει τους ανεμβολίαστους από τους χώρους εστίασης, τα νυχτερινά κέντρα, τις δισκοθήκες, τα μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης, τα κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, τα θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους και τις αίθουσες θεαμάτων, νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThemaOnline, σε περίπτωση που συζητηθεί κάτι τέτοιο και εγκριθεί, θα επιτρέπεται και στους πολίτες που δεν έλαβαν καμία δόση εμβολίου να εισέρχονται στους πιο πάνω – ή τουλάχιστον σε μερικούς από τους πιο πάνω – χώρους νοουμένου ότι θα έχουν στην κατοχή τους αρνητικό rapid 24 ωρών.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως το διάταγμα του Υπουργού Υγείας θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι την επόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί καινούριο διάταγμα στο οποίο ή θα δούμε άρση του συγκεκριμένου μέτρου ή θα δοθεί παράταση.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και σκέψεις για εφαρμογή του «Test to stay» και σε άλλους κλάδους εκτός από τα σχολεία, όπως νοσοκομεία, αστυνομία και πυροσβεστική, κάτι που θα συζητηθεί και αυτό στη σημερινή σύσκεψη και θα παρθούν τελικές αποφάσεις.

Παρόλο όμως που αριθμός των κρουσμάτων είναι μειωμένος - σχετικά με το προηγούμενο διάστημα – η ανησυχία για τους θανάτους μεγαλώνει, καθώς καθημερινά πολλοί συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους με τελική αιτία τον κορωνοϊό.

Χθες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 2,815 (ποσοστό θετικότητας: 2,16%) νέα κρούσματα και ένα νέο θάνατο. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, 221 ασθενείς της νόσου COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 75 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 75 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 30 είναι διασωληνωμένοι, οι 4 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 41 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top