Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό

Παγκόσμια Ιατρική Ένωση: Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό

«Αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό, αλλά έχει τεράστια διαφορά αν είμαστε εμβολιασμένοι», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Ούλριχ Μοντγκόμερι, αναφερόμενος κυρίως στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα κολλήσουμε, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αν και πραγματικά προσπαθώ να προστατευτώ. Τόσο μεταδοτική είναι αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Omicron και ίσως αργότερα έρθουν ακόμη πιο μεταδοτικές παραλλαγές», δήλωσε ο κ. Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχει τεράστια διαφορά αν η Omicron συναντήσει άτομο που έχει εμβολιαστεί τρεις φορές ή κάποιον ανεμβολίαστο ή εμβολιασμένο εδώ και πολύ καιρό».

Η εκστρατεία εμβολιασμού είναι, επομένως, εξαιρετικά σημαντική, συνέχισε, καθώς η Omicron εξακολουθεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ως γιατροί πρέπει να αποτρέψουμε τέτοια εξέλιξη, εξηγώντας στον κόσμο: Έχετε μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσετε εύκολα και απλά, με τον εμβολιασμό. Ο "εμβολιασμός" από τον ίδιο τον ιό ενέχει υψηλό κίνδυνο ασθένειας, ακόμη και θανάτου», πρόσθεσε ο γερμανός γιατρός και χαιρέτισε το γεγονός ότι ομοσπονδία και κρατίδια δεν αποφάσισαν χθες χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών.

«Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής. Δεν έχουμε περάσει ακόμη την κορύφωση του κύματος», εκτίμησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE