Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Δρ. Πάνος: Δεν λέει να... φύγει ο κορωνοϊός - «Θα παραμείνει μαζί μας για πέντε με δέκα χρόνια»

Για έξι εβδομάδες αναμένεται να κρατήσει το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καθηγητή παθολογίας και λοιμωδών νοσημάτων, Γιώργου Πάνου.

Ο Δρ. Πάνος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Κύπρο μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες.

Τα κρούσματα στην Κύπρου έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση που γεμίσουν ξανά τα νοσοκομεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Πάνος «η Όμικρον έκανε την εμφάνισή της γύρω στις 27 Δεκεμβρίου, βρισκόμαστε περίπου μια εβδομάδα πιο νωρίς στην ελάττωση των κρουσμάτων και στην έναρξη αποκλιμάκωσης της κατάστασης».

Έπειτα ανέφερε ότι «ο κορωνοϊός θα παραμείνει μαζί μας για 5 με 10 χρόνια καθώς όπως είπε έρχονται αλλεπάλληλα κύματα με διαφορετικές παραλλαγές».

Καταληκτικά είπε πως «αν είμαστε τυχεροί και παραμείνουμε σε μια παραλλαγή τύπου Όμικρον με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά μικρότερη νοσηρότητα, τότε αναμένεται να είναι υπό έλεγχο η εξέλιξη των πραγμάτων. Πάνω από 80% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για προστασία του γενικού πληθυσμού και τις ευπαθείς ομάδες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE