ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Απαντά αν θα κάνουμε Πάσχα χωρίς κορωνοϊό ο Δρ Καραγιάννης - «Αυτό με ανησυχεί λιγάκι εμένα...» - ΒΙΝΤΕΟ

Απαντά αν θα κάνουμε Πάσχα χωρίς κορωνοϊό ο Δρ Καραγιάννης - «Αυτό με ανησυχεί λιγάκι εμένα...» - ΒΙΝΤΕΟ

Για την εξέλιξη της πανδημίας, την «Όμικρον 2» , τις επαναλοιμώξεις και για το αν θα υπάρχουν χαλαρώσεις μέτρων, μίλησε ο Δρ Καραγιάννης στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως είναι γεγονός ότι εδώ και κάποιες  μέρες σταθεροποιηθηκαν τα κρούσματα γύρω στα 2200 την ημέρα, αλλά αυξήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη, έτσι εκεί που είχαμε μία καθοδική πορεία ξαφνικά βλέπουμε μια μικρή αύξηση. Ίσως αυτό να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, πρόσθεσε. 

Ανέφερε πως η Όμικρον επικρατεί γύρω στο 96% με 97% στη κοινότητα. Υπάρχει ακόμα η δέλτα στη κοινότητα και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θάνατοι που βλέπουμε αυτή τη  στιγμή οφείλονται στην δέλτα . Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι λιγότερο νοσογόνο. Με τα κρούσματα που έχουμε κάποιος θα περίμενε οι νοσηλείες και οι θάνατοι να εκτοξεύονταν, τόνισε.

Σχετικά με την μετάλλαξη «Όμικρον 2»  ανέφερε πως πρόκειται για μια υποπαραλλαγή της Όμικρον.  «Το γενετικό υπόβαθρο είναι  η όμικρον, η οποία όμως έχει κάνει κάποιες επιπλέον μεταλλάξεις και έχει χάσει κάποιες από εκείνες  που είχε η προηγούμενη όμικρον. Είναι λίγο πιο μεταδοτική αλλά δεν είναι ιδιαίτερα νοσηρότερη», επισήμανε.

Για το αν τα εμβόλια μπορούν να την αντιμετωπίσουν επαρκώς, «κάποια από τα εργαστήρια που παράγουν τα εμβόλια κάνουν τα ανάλογα πειράματα για να διευκρινιστεί» σημείωσε.

Για το αν θα κάνουμε Πάσχα χωρίς κορωνοϊό απάντησε «Δεν θα  το έλεγα αυτό. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για να πέσουν τα κρούσματα πιο κάτω. Αυτό με ανησυχεί  λιγάκι  εμένα διότι ενόσω έχουμε μια ιδιαίτερη μετάδοση στην κοινότητα υπάρχει κίνδυνος να μεταλλάξει ο ιός περισσότερο».

Από την άλλη μεριά η Όμικρον φαίνεται ότι προκαλεί επαναλοιμώξεις σε άτομα τα οποία νόσησαν πολύ πρόσφατα, δήλωσε.

Διευκρίνισε πως δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε τόσο μεγάλο βαθμό, δηλαδή κάποιος να επαναμολύνεται με το ιδιο στέλεχος. Η ανοσιακή  απάντηση σε κάποια άτομα δεν είναι ιδιαιτέρα έντονη ούτος ώστε αν επαναεκτεθεί το άτομο στον ιό να αποτρέψει την μόλυνση, πρόσθεσε.

«Αυτά που επαναμολύνωνται πιο συχνά είναι άτομα τα οποία ως επί το πλείστον είναι ανεμβολίαστοι. Στους εμβολιασμένους ναι κάποιοι που εμβολιαστήκαν διπλά έχουν παρουσιάσει επαναλοίμωξη, αλλά όχι οι τριπλά εμβολιασμένοι» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε και στην 4η δόση και είπε πως αυτό το θέμα συζητήθηκε την προηγούμενη φορά και θα συζητηθεί και την επομένη εβδομάδα. Αναμένεται και η απόφαση της ΕΜΑ σχετικά με αυτό, εξήγησε. «Η γενική αντίληψη είναι ότι αυτή τη στιγμή εκείνοι που χρειάζονται 4η δόση είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά στα εμβόλια», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top